"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Perui pavilon

2008. március 4.

Különleges tervvel lepte meg a perui kormányt egy fiatal helybeli tervezőpáros. A két fiatal építész diplomamunkája témájául választotta a 2010 – es Shanghai Világkiállítást, azon belül a nemzeti pavilon megtervezését. A terveket szabad felhasználásra továbbították az ország vezetőinek is. A perui kormány köszönettel fogadta a javaslatot, végül azonban pénzügyi okok miatt úgy döntöttek, hogy a dél – amerikai ország a régió más országaival közösen épített pavilonban jelenik meg.

Az építészek szándéka az, hogy a tervet felajánlják Kínának, így nem kizárt, hogy mégis megépülhet 2010 – ben Shanghai – ban. Szerkesztőségünk emiatt úgy döntött, hogy a többi látványtervhez hasonlóan bemutatja a Perui építészek munkáját. Megkerestük a Giancarlo Carmelino Hurtado és Joanna Ibarra Barack tervezőpárost. Arra kértük őket, mutassák be tervüket.


A perui pavilon tervezői a „Jobb város – Jobb élet" mottót tartották szem előtt. A tervezésnél arra a kérdésre keresték a választ, hogyan lehet új technológiákkal fejleszteni a várost úgy, hogy eközben javuljon az ott lakók életminősége.

„Országunk folyamatosan fejlődik, ezért úgy döntöttünk, a tervben városaink aktuális szükségleteit ötvözzük a spanyolok előtti ősi kultúrák tapasztalataival. Abban az időben ugyanis dinamikusan fejlődtek Peru városai. Peru nézőpontjából közelítettük meg a témát, figyelembe véve biológiai sokféleségét is" – közölte Giancarlo Carmelino Hurtado a www.vilagkiallitas.hu kérdésére válaszolva.

Peru természeti kincsekben a világ egyik leggazdagabb országa. Az ország természeti szempontból kiemelkedő területe a Cordillera de los Andes, a Dél – Amerika nyugati partvidékén végighúzódó hatalmas gyűrt és vetődésekkel tagolt, pacifikus hegylánc.

„A Jobb város - Jobb élet" céljának elérése érdekében a technológiai újítások mellett úgy véljük, természetes környezettel kellene körülvenni városainkat, egyensúlyt teremtve városaink evolúciója és a növekedése között. Egy olyan pavilon tervet készítettünk, amelynek erős és figyelemfelkeltő képei mindenki számára könnyen érthetőek" – tette hozzá Hurtado.

További képek és videó a PAVILONOK menüpont alatt találhatók.