"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kanadai pavilon

2008. március 3.

Hatezer négyzetméteres pavilont épít Kanada a 2010 – es Világkiállításra – jelentette be a kanadai kormány és együttműködő partnere, a Cirque du Soleil*. Az Expo „Jobb város - Jobb élet” mottója alapján Kanada jelmondata: „Az élő város: Befogadó, Fenntartható, Kreatív” lett.

A tervezők koncepciója szerint a pavilon egy nyitott tér közepén horgonyoz. A teret három nagy, sokszögletű épületrész veszi körül. A látogatók a nyitott térre érkeznek először, ahol megnézhetik a Cirque du Soleil előadását, mielőtt felfedeznék a pavilont - mondta Susan Gregson, a Shanghai kanadai konzulátus vezetője.


A kanadai pavilon teljes költségvetése megközelítőleg 7,8 millárd forint lesz.

A pavilon tervezésénél Kanada is a környezetvédelemi szempontokat tartotta szem előtt. A pavilon külső falait egy különleges zöld növénnyel borítják. A csatornarendszer segítségével összegyűjtött esővizet a pavilon belsejében használják fel.

A kanadai pavilont a Cirque du Soleil művészeti csoport tervezte. A szerkezeti és műszaki kivitelezőket nyilvános pályázaton választja ki a Kanadai Kulturális Örökséget Gondozó Hivatal.

A kanadai pavilon

• A kanadai pavilon tervezői napi 30 ezer, összesen mintegy 5 és fél millió látogatóra számítanak

• Kanada koncepciója az volt, hogy inkább építenek meg egy 6000 négyzetméteres pavilont épít, minthogy egy előre megépített sablon pavilont rendezzen be. Az építményben a két és fél hokipálya nagyságú bemutatóterem is helyet kap.

• A kanadai pavilon koncepciójának alapját a városokban fellelhető nyilvános terek adták.

• A pavilon belsejében nem lesznek nagy akadályok, hogy a végsőkig fokozzák a látogatóban a légiesség és nyitottság érzését.

• Az még nem dőlt el, lesz -e étterem és/vagy ajándéküzlet a pavilonban.

• A pavilon végleges tervezésére és kivitelezésére kiírt nyilvános pályázat még nem zárult le.

• A kanadai pavilon teljes területe nemdohányzó övezet lesz.

További képek a PAVILONOK menüpont alatt találhatók.

*A Cirque du Soleil (francia, jelentése: A Nap Cirkusza) egy montreali székhelyű cirkusz, melyet az tesz egyedülállóvá, hogy nem folyamodik állatszámokhoz, viszont nagyban támaszkodik mozgásművészek és akrobaták munkájára.(wikipedia.hu)

Forrás: www.pch.gc.ca