"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Felszállt az Expo UFO

2008. február 12.

Nyolcvanezer négyzetméteren megkezdődött az Expo UFO, hivatalos nevén Performing Arts Center (Művészetek Központja) építése. A páratlan építmény 18 ezer néző befogadását teszi lehetővé. A repülő csészealjhoz hasonlatos pavilon mérete tízezer négyzetméterrel a Shanghai Grand Theatre területét is túlszárnyalja.

Az UFO a Világkiállítás délkeleti részén, a Huangpu folyó keleti partján épül meg. "Az épület a kultúra és szórakoztatás új meghatározó építmény lesz" –mondta Yang Dinghua, Shanghai polgármester helyettese.


A 2009 végére befejeződő központban a város első olyan, körkörös színpadát építik meg, melynek belső szerkezete három dimenzióban variálható.

A színpad mérete és funkciója egyaránt rugalmasan változtatható lesz az előadás megkívánta igényeknek megfelelően. A színpad alapterülete különböző alakzatokra formálható, műfajtól függően pedig a jégshow – k éppen úgy megrendezhetők lesznek benne, mint a szóló hangversenyek.

A központ külső falain hatalmas képernyőkre vetítik a benti előadások élő képét.

Az épület számos különböző szórakozási lehetőségnek ad majd otthont. Lesz benne hangverseny és színház terem, zenei - és filmklubok, bárok, éttermek, sőt: játék szobák is.

Egyes funkciók, mint például a bárok és klubok, a nap huszonnégy órájában működnek majd.

A központot a Shanghai Xian Dai Architectural Design Group tervezte. A beruházás értéke 148.6 millió amerikai dollár, de ebben nincs benne a terület ára – jelentették be a város tisztviselői.

"A központ tervezőit az a szándék vezette, hogy egyesítse a kultúrát és a csúcstechnológiát, a jelent a jövővel és Kínát a világgal" – mondta Wang Xiao'an, a csoport főépítésze.

A 5.28 négyzetkilométeres Expo helyszínén a négy meghatározó állandó pavilon egyike a Performance Center. A megvalósuló tervet a világ valamennyi tájáról érkezett 27 pályaműből választották ki a szakemberek.

A másik három projekt - a China Pavilion (Kína pavilon), a Theme Pavilion (Téma pavilon), és az Expo Center (Expo központ) - építési munkálatai már elkezdődtek.

További képek a Pavilonok menüpontban találhatók!

Forrás: www.Expo2010China.com