"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Új menüpont

2008. február 4.

Egyedülálló szolgáltatást indított be a www.vilagkiallitas.hu, a 2010 – es Shanghai Világkiállítással kapcsolatos első magyar nyelvű weboldal.

Az oldalon külön menüpont alatt megtekinthetők a Világkiállításon résztvevő országok nemzeti pavilonjai. Jelenleg kilencről olvashatók összeszedett információk és érdekességek: Ausztrália, Egyesült Arab Emirátusok, Nagy – Britannia, Hollandia, Kanada, Lengyelország, Luxemburg, Spanyolország és Svájc.

A menüpont tartalma folyamatosan bővül. A nemzetek külön menüpontjaira kattintva arról is tájékozódhat az olvasó, milyen kreatív ötlet mentén próbálják megvalósítani a tervezők a hivatalos mottó: „Jobb város – jobb élet” koncepciót.

A leírások mellett egy – két kicsinyített méretű kép is található, a nagyobb méretű látványterveket PDF formátumban tölthetik le az oldalról az érdeklődők. A képek alatt a tervezőirodák nevei, több esetben elérhetőségei is megismerhetők.

A PAVILONOK menüpont alatt bemutatkozik Kína öt saját tervezésű építménye is: a Téma pavilon, az UFO (Művészetek Központja), a Kína pavilon, a Kilátó (egy ipari kémény „újrahasznosítása” futurisztikus technikával) és a Huangpu folyóra tervezett úszó város.

Végül az oldal szerkesztői elhelyezték a menüpont alatt a pavilonok bérlésének és működtetésének költségeiről, valamint a Világkiállítás ideje alatt várható helyi tarifákról és árakról szóló táblázatot.

A menüpont érdekessége, hogy ennyire összeszedett formában, egy helyen még a kínai hivatalos honlapon sem találunk információt az egyes országok pavilonjairól.

A www.vilagkiallitas.hu oldal civil kezdeményezéssel jött létre. Az oldal szerkesztői arra vállalkoztak, hogy rövid határidővel fordítják a 2010 – es Shanghai Világkiállítással kapcsolatos kínai és angol nyelvű híreket. A site létrehozásának célja a magyar részvétel civil erősítése, támogatása.