"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Expo kiállítás nyílik Yunnan tartományban

2008. január 7.

Idén Yunnan tartományban Kunmingban nyitotta meg először kapuit az Expo vándorkiállítása. A megnyitó résztvevőit gyönyörű nemzetiségi ruhákba öltözött lányok üdvözölték. 1999-ben Kunming adott otthont a Kertészeti Világkiállításnak, így a helyi lakosok könnyebben megértették a Világkiállítás jelentőségét.

Gu Zhaoxi, Yunnan tartomány kormányzó helyettese bemutatta Yunnan tartomány gazdasági helyzetét. A terület színesfém lelőhelyekben gazdag, emellett változatos növény és állatvilággal rendelkezik.


A yunnani Expo vándorkiállítás nemcsak helyi promóciós esemény, hanem Shanghainak is jó lehetőség, hogy sikeres gazdaként megnyerje Kunming támogatását – mondta Yang Xiong, Shanghai főpolgármester helyettese. Shanghainak Yunnannel különleges kapcsolata van, hiszen 1968 és 1979 között több, mint 10ezer Shanghai-i lakos telepedett le itt, hogy segítsenek a Yunnan fejlesztésében.

Őket „Zhi Qing”-nek nevezik, aminek jelentése: értelmes fiatal, aki 10 éven keresztül dolgozott Yunnanban. Egyesek visszatértek Shanghaiba, mások megházasodtak és letelepedtek.

”Főleg azért jöttem, hogy megnézhessem a kiállítást”, mondta Xie Zhicheng, az egyik „Zhi Qing”, aki 1969-ben érkezett Yunnanba egy vasúti pályát építő csapattal. „Sokat beszélgetünk a Világkiállításról, szeretnénk, ha nagyon sikeres lenne. Nagy örömmel térünk vissza majd Shanghaiba a 2010-es Expora” - tette hozzá Xie.

A vándorkiállítás január 14-ig tart. A yunnani vándorkiállítás az előző állomásokhoz hasonlóan szintén bemutatja az Expo történelmét. Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg a Világkiállítás terveiről. A programok a Yunnan Könyvtárban és a Yunnan Egytemen tekinthető meg.

Az elmúlt három hónapban Shanghaiban, Pekingben, Nanjingban, Hangzhouban, Chongqingban és Kantonban tartott kiállítások nagy sikert arattak. Az Expo vándorkiállítást eddig mintegy 600 ezer ember látta.

Forrás: www.Expo2010China.com