"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A Világkiállítás bemutatta a hagyományos Kína Pavilont

2007. december 18.

Bemutatták a hagyományos Kína Pavilon tervét, mely tradicionális kínai jegyeivel és piros színével hívta fel magára a figyelmet.

A Kína Pavilon tervét 344 hazai illetve a világ más részén élő kínai pályázó közül választották ki. A nyertes a Dél Kína Technológia Egyetem és a Qinghua Egyetem közös csapata lett.

A pavilon költségvetése a becslések szerint mintegy másfél milliárd jüan. (203 millió amerikai dollár).-mondta Ding Hao, a Shanghai Világkiállítás Koordinációs Irodájának helyettes igazgatója.


A pavilon a Kelet Koronája nevet kapta, az épület leglátványosabb része ugyanis a tetőszerkezet, ami olyan hagyományos dougong* tartópillér, amelyet több mint kétezer éve alkalmaznak a kínai építészetben. A hat rétegű dougong tető 30 méteres magas.

A Kínának fenntartott 20 ezer négyzetméter kiállítási terület témája „A kínai bölcsesség a város fejlődésében”. Itt mutatják be a látogatóknak azokat a kínai értékeket, melyek a Harmóniáról, Természetről és Szellemről szólnak. Az építmény teteje egy kilenc plusz kilences mintázatú sudoku rácsháló, mely az ősi kínai városokban hagyományos városfejlesztési elem volt, ilyeneket találunk Xi'anban és Pekingben.

A 20 méteres tartóoszlopok a 13 méter magas tartományi pavilonok tetejéből indul ki. A terület félig nyitott, ahol a festői tájban és zöld lombokban gyönyörködhetnek a látogatók. Nappal egy kisebb sudoku vet árnyékot a térre. A hagyományos Kína Pavilon területét a Jiangnan kerti stílusban renedezik el, amit például a Jiangsu tartománybeli Yangzhouban vagy Suzhouban láthatunk.

A környezetvédelemmel kapcsolatos és az energiatakarékos stratégiák szempontjait is figyelembe vették a tervezésnél -mondta Dai Liu, az Expo Group elnöke. A szervezők egyebek mellett azt tervezik, hogy a tartományok közös pavilonjainak falait napelemekkel fedik be. A pavilon szerkezetét két év alatt építik meg.

A hat hónapos Világkiállítás befejeződésével a Kína Pavilonban kínai kulturális kiállításokat tartanak - mondta Dai.

Ez az a harmadik állandó pavilon, aminek megkezdődtek az építési munkálatai az Expo Centert és az Expo Témapavilon után. A negyedik pavilont, az Előadási Központ Pavilonját a következő hetekben kezdik építeni.

A szervezők kiírtak egy nemzetközi pályázatot is a kínai pavilon megtervezésére. A győztes pályázatot áprilisban választják ki.

Forrás: ShanghaiDaily