"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tervezze meg ön a sanghaji világkiállítás magyar pavilonját!

2008. január 11.

(inforadio.hu) Nyílt és nyilvános ötletpályázat indult, amelyen bárki megmutathatja, hogyan tervezné meg a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar pavilonját. A szervezők új ötleteket várnak Magyarország bemutatására, tehát nem a hagyományos matyó hímzést és gulyást szeretnék hirdetni. Fontos szempont a kivitelezhetőség is - mondta Gerhard Ákos, a vilagkiallitas.hu főszerkesztője.

Rádió interjú letölthető itt >>

Jobb város, jobb élet - ez a 2010-es sanghaji világkiállítás mottója, témája pedig a város mint az egyre növekvő élettér. Az expo célja, hogy ezt, környezetbarát technológiákkal harmonikusabbá és élhetőbbé tegye - mondta az InfoRádiónak a vilagkiallitas.hu főszerkesztője.

Gerhard Ákos közölte: hatalmas az érdeklődés a rendezvény iránt, amely 2010. május 1-jétől október 31-ig tart, és amelynek szervezői 70 millió látogatót várnak a 200 nemzet és nemzetközi szervezet részvételével zajló eseményre.

A vilagkiallitas.hu oldal nyilvános ötletpályázatot hirdet, amelyen bárki megmutathatja, hogy miként tervezné meg a sanghaji világkiállítás magyar pavilonját.

A pályázat kiírói új építészeti megoldásokat várnak és a pavilon belső tartalmának minél kreatívabb és környezetbarát kialakítását, ahol megjelenik a mottó is - mondta Gerhard Ákos.

Alternatív gondolatokra kíváncsiak, nem szeretnék, ha a magyar pavilon a szokásos - gulyás, csikós, matyó hímzés, puli - elemekre épülne - közölte a vilagkiallitas.hu főszerkesztője.

A pályázaton, amelynek leadási határideje május 31., bárki részt vehet, az indulóknak azonban szem előtt kell tartaniuk a megvalósíthatóságot is. A vilagkiallitas.hu olvasói két hónapon át szavazhatnak majd a pályaművekre - magyarázta Gerhard Ákos.

Nem biztos, hogy a győztes terv valósul majd meg, hiszen a vilagkiallitas.hu oldal magánkezdeményezésből indult - közölte a főszerkesztő -, így a pályaművet javaslatként mutatják majd be a kormánynak.

Forrás:inforadio.hu