"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A fenntartható életmód tapasztalatai a thaiföldi pavilonban

2010. szeptember 14.

(CRI) Szeptember 5-én volt a thaiföldi nemzeti nap a 2010-es Sanghaji Expón. A nemzeti nap rendezvényein megjelent Abhisit Vejjajiva thai miniszterelnök is.

Szeptember 4-ig összesen 4 452 777 érdeklődő kereste fel a thaiföldi pavilont, amely ezzel a világkiállítás hetedik legnépszerűbb pavilonja.

Abhisit Vejjajiva thai miniszterelnök a thaiföldi nemzeti nap megnyitóján mondott beszédében hangoztatta: A világkiállítás lecsökkentette az országok közötti távolságot, viszont megnövelte a kölcsönös ismeretszerzést, az egymástól való tanulást. Ez az úgynevezett „kulturális diplomácia". A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy még többen keresik fel az expó thaiföldi pavilonját, és Thaiföld kulturális kincseiben rátalálnak az ország jellegzetességeire.

Thaiföld pavilonja 3117 négyzetméteres, a B zónában található.

Három kiállítóterem van a pavilonban, amelyeknek a nevei: „A harmónia útja", „A sokféleség harmóniája" és „A thai emberek harmóniája". A látogatóknak kép- és hangtechnika segítségével mutatják be Thaiföld történelmét, kulturális gazdagságát és a globalizációhoz való alkalmazkodását. „A harmónia útja" elnevezésű kiállítóteremben az ősi Sziám lakóinak életmódjával ismerkedhetünk meg. „A sokféleség harmóniája" elnevezésű kiállítóteremben a thaiföldi városok és a vidék kapcsolata látható. „A thai emberek harmóniája" elnevezésű teremben a thaiföldiek életfelfogása ismerhető meg, amely az egyszerűség tiszteletén és a megelégedettségen alapul.

Hualun, Thaiföld sanghaji főkonzula elmondta: „A thai ételek a finom alapanyagok és az elkésztési mód miatt nagyon népszerűek. Mint például az erős és savanyú előételek. Egyre több kínai szereti a thai ételeket, Sanghajban például már több mint 40 thaiföldi étterem működik."

Li Zhaozhuo, a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület alelnöke szeptember 5-én látogatást tett a sanghaj expói thaiföldi pavilonban. Li Zhaozhuo elmondta, hogy felejthetetlen, varázslatos élményben volt része.

A pavilonban bemutatott kiállításokat és előadásokat a „harmónia" és az „egység" gondolata köré szervezték, megjelenítve az ország földjén élő különféle vallásokat, a többnemzetiségű ország hívőinek békés együttélését, valamint a thai ember és a természet harmonikus kapcsolatát.

Forrás: www.hungarian.cri.cn