"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Szlovákia: Spórolunk a kínai világkiállításon

2010. szeptember 13.

A szlovák pavilon a sanghaji EXPO világkiállításon néhányszorosan olcsóbb mint a többi európai állam pavilonja. A szlovák pavilon elkészítésének teljes ára 3 millió euró, addig a csehek 21 milliót az osztrákok 16 milliót költöttek erre.

(parameter.sk) Némertország pedig kimagasló 30 millió eurórét építette fel a pavilont amely az ország kultúráját, technológiáját, mutatja be és gazdasági kapcsolatok alapjául szolgálhat.


A féléves kiállításon a Föld csaknem összes országa képviselteti magát. Néhány ország, mint például Kanada, vagy Ausztrália különösen nagy összeget, kb. 50 millió eurót fektetett a képviseletbe.

Érdekes azonban, hogy a nem a pavilonok építése kerül ekkora összegbe, hanem a Kínában kötelező különféle engedélyek teszik ki a költségek legnagyobb részét. Így külön engedély szükséges, ha például élelmiszert szeretnének felszolgálni az épületben.

Szlovákia a pavilonon kívül különböző fórumokon is igyekszik jelen lenni az országban. A kínai üzletemberek egyenlőre a szlovákiai borok iránt mutattak legnagyobb érdeklődést.

sme/para

Forrás: www.parameter.sk