"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






2020: Világkiállítást rendezne a Szilikon-völgy

2010. szeptember 13.

(hg.hu) A Marvell Technology Group Szilikon-völgyi főhadiszállásán jelentette be Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, hogy hatnapos ázsiai körútján a 2020-as világkiállítás rendezési jogaiért fog lobbizni. Kalifornia és a Szilikon-völgy, mint lehetséges helyszín, országon belül is erős ellenfelekkel néz szembe: rendezési szándékait korábban bejelentette Atlanta, New York, Los Angeles, Houston és Minneapolis is.

Az amerikai hi-tech gazdaság első számú központjaként ismert Szilikon-völgyben, ahol többek közt az Apple, a Google, a Facebook, a HP, az Intel, az eBay és a Yahoo székhelye is található, pozitívan fogadták a bejelentést. Az ötletet valójában Jim Wunderman, a régió fejlesztéséért felelős Bay Area Council elnöke vetette fel az év elején, egy shanghai látogatását követően. Wunderman a San Jose Mercury News hasábjain kijelentette: a becslések szerint hetvenmillió látogatót vonzó idei világkiállítás a kínai nagyváros gazdaságélénkítő csomagja. Az utóbbi kifejezés pedig manapság nagy népszerűségnek örvend Kaliforniában, ahol a költségvetésen tátongó 26 milliárdos lyuk miatt Schwarzenegger kormányzó tavaly szinte minden szociális szektort érintő megszorításokat hajtott végre.

Az EXPO helyszínéről a döntést azonban nem Shanghaiban, hanem a párizsi Bureau International des Expositions asztalainál hozzák meg, így a Szilikon-völgy képviselőinek őket kell majd meggyőznie. Ha csak az Egyesült Államokon belüli kihívókat nézzük, sem lesz könnyű a dolguk: Atlanta és Los Angeles korábban sikeres olimpiát rendezett, New York pedig már nem is egy világkiállítás rendezési tapasztalataival dicsekedhet.



Forrás: hg.hu