"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Gašparovič Kínában tárgyal

2010. szeptember 3.

Ivan Gašparovič elnök a sanghaji szlovák főkonzulátus épületének megtekintésével kezdte meg munkalátogatását Kínában. Pavol Sýkorčin főkonzul bemutatta neki a konzulátusi munkahely tevékenységét, elmondta, milyen nehézségekkel jár a vízumok kiadása tekintettel arra, hogy Szlovákia tagja az EU-nak és a schengeni határövezetnek.

(bumm.sk) Az államfő Sanghajban ellátogatott a világ egyik jelenlegi legnagyobb telekommunikációs társaságához- a Huawei vállalathoz- mely az egyik legnagyobb kínai beruházó a szlovák piacon. A társaság alelnöke,Ken Hu a munkatalálkozón bemutatta az elnöknek a vállalat tevékenységét, mely a világ 50 legnagyobb operátora közül 37-nek nyújt telekommunikációs megoldásokat.
Gašparovič többek között érdeklődött afelől,hogy a vállalat a tudományosfejlesztési együttmüködés keretében Szlovákiával is tervez-e együttmüködést, például a Szlovák Tudományos Akadémiával.

Ken Hu megerősitette, hogy érdeklődnek ilyen együttmüködés iránt, főleg némely szlovák műszaki egyetemmel. Megemlített, hogy a Huawei Technologies szlovákiai részlege 2006 óta van jelen piacunkon, és szeretne szlovák szakembereket alkalmazni nemzetközi kirendeltségein.

A köztársasági elnök munkalátogatását Sanghajban a város főpolgármesterével,Han Zsheng-el való találkozóval folytatta. A főpolgármester méltatta Szlovákia részvételét a most zajló EXPO 2010 világkiállításon. A szlovák elnök örömét fejezte ki afölött, hogy a kíni államfő tavalyi pozsonyi látogatását követően erősödtek a két ország kölcsönös kapcsolatai. Mint mondta, örül Szlovákia sikerének a világkiállításon. Szlovákia vasárnap nemzeti napot tart az EXPO 2010-en.

Az elnök szerdán, szeptember 1-én utazott tíznapos hivatalos látogatásra Sanghajba, Hong Kongba, Macaoba és Kambodzsába, hazájába szeptember 10-én este tér vissza.
(sita)

Forrás: www.bumm.sk