"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Egy eredeti Gömböc birtokosa lett Lady Ashton Sanghajban

2010. augusztus 30.

(gondola.hu/MTI) Sanghajban felkereste a magyar pavilont Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, az Európai Bizottság alelnöke, aki ötnapos hivatalos látogatásának hétfői első napján a magyar kiállítás nevezetességét, egy Gömböcöt is kapott ajándékba. Ashton Kínában találkozik a pekingi diplomácia vezetőjével és a kormányfővel. A megbeszéléseknek különös súlyt ad, hogy a szeptemberi rendkívüli EU-csúcs központi témája az Európai Unió és a stratégiai partnerek, így többek között Kína kapcsolatainak áttekintése lesz.

A vezető európai diplomata hétfőn a sanghaji világkiállításon felkereste az európai pavilonokat, s így eljutott a magyar pavilonba is. Szilas Cecília főbiztos-helyettes elmondta: Catherine Ashton megismerkedett a pavilonnal, s a Gömböc-simogatónál próbára is tették a kihelyezett példányokat. Ashton beírt a vendégkönyvbe és miután kapott egy díszdobozos eredeti Gömböcöt, sok sikert kívánt a jövő évi EU-elnökséghez.

Lady Ashton Sanghajból a délnyugat-kínai Kujcsou (Guizhou) tartományba utazik, ahol helyi közösségeket keres fel mielőtt találkozik Taj Ping-kuo (Dai Bingguo) államtanácsossal. Később - csütörtökön - tárgyal majd Pekingben a kínai külügyminiszterrel Jang Csie-csevel (Yang Jiechi) és Ven Csia-pao (Wen Jiabao) miniszterelnökkel.

Forrás: www.gondola.hu