"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Új Elnökség a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai tagozatában

2010. június 30.

(orientpress.hu) A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai tagozata egyhangúlag fogadta el az új iránymutatást: Magyarország érdekelt a legfejlettebb technológiát képviselő kínai tőkebefektetésekben, hiszen hasznot hoz az országnak, ha a kínai tőke a magyar tudás és munkaerő felhasználásával versenyképes magyar termékeket állít elő. A magyar kormány külgazdasági irányvonalába illeszkedő új Kína-politikáról Becsey Zsolt beszélt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. A szakmai fórum házigazdája a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara volt.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Kína töretlen fejlődéséből és világgazdasági súlyából kiindulva a magyar külgazdasági politika figyelemmel kísérve a gazdasági folyamatokat kiemelt figyelmet fordít Kínára, amelynek legfontosabb közép-európai kereskedelmi partnere, és olyan stabil barátja az EU-tag Magyarország, amelyre mindig számíthat.

A Tagozat a fenntartható növekedést szolgáló kínai programokba való bekapcsolódás, a megújuló energiák, infokommunikációs technológiák, a járműipar, az agrárium és a vízgazdálkodás területén látja a kitörési pontokat és abban érdekelt, hogy a versenyképes magyar innovációk, termékek és szolgáltatások bővülő piacot nyerjenek Kínában.

Nádasi Tamás tagozati elnök, az Aquaprofit Zrt. elnöke kifejtette, hogy a Kínai gazdaság fejlődésében is egyre meghatározóbb a fenntartható növekedést támogató programok megvalósítása, hogy az innovatív technológiák, szolgáltatások és termékek a gazdaság valamennyi szegmensében teret nyerjenek. Tagozati érdekünk is kettős: Kína a legfejlettebb technológiákkal és egyértelmű és tartós hazai foglalkoztatási szándékkal kíván megjelenni Magyarországon, hazánk pedig piacokat szeretne találni a versenyképes magyar innovációnak, és a magyar termékeknek a kínai piacon. Továbbá nem elhanyagolható szempont az sem, és külön figyelmet kell fordítani a Magyarországon működő kínai vállalatoknál a beszállítói lehetőségek fejlesztésére, szakmai fórumok, rendezvények támogatására, az adatbázisok fejlesztésére, a KKV-k promóciójára. Fejtette ki perspektivikus véleményét a kamarai tagozat elnöke.

Forintos Róbert társelnök, a Tradeland Kft. ügyvezetője a munkaprogram ismertetése során kiemelten foglalkozott a Kína felé nyitó magyar vállalatok részére biztosított kapcsolatépítési és szolgáltatási lehetőséget.

A tagozat munkáját új elnökség segíti, melynek tagjai: Tényiné Stark Mária, az MKIK Nemzetközi igazgatója; Dr. Bottyán Éva, az Atlasz World Travel Kft ügyvezető igazgatója; Soós Eszter, az AsiaCenter Kft üzletfejlesztési igazgatója; Kuntner András, az Eastinfo Kft ügyvezető igazgatója és a Trigránit Fejlesztési Zrt képviseletében Török Gergely. Mindannyian több évtizedes tapasztalattal a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztésében dolgoznak a kereskedelem, a tanácsadás, a szolgáltatások köztük az idegenforgalom területén.

Forrás: OrientPress Hírügynökség, MKIK