"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Új repülőgépjárat Tajpej és Sanghaj között

2010. június 16.

(kitekinto.hu) Június 14-én új repülőgépjárat indult a Kínai Népköztársaság és Tajvan között – számolt be a Channel NewsAsia. A Sanghajt és Tajpejt összekötő útvonal jelentősen lerövidítheti a két Kína közti utazási időt. Az légifolyosó forgalmát három tajvani és egy kínai légitársaság fogja kiszolgálni.

Az 1949 óta megosztott Kína két kormánya között 2008-ban, Ma Jing-csiu tajvani hatalomra jutását követően vette kezdetét az óvatos enyhülési folyamat, melynek legújabb állomása a hétfői bejelentés. A közvetlen légi forgalom két éve indult meg a szárazföldi Kína és Tajvan szigete között, a közeledést jelzi, hogy Tajpej néhány hete turisztikai irodát nyitott Pekingben. Philip Wei, a tajvani China Airlines elnöke szerint az új légi összeköttetés tovább javíthatja a két állam kapcsolatait.

Peking és Tajpej a közelmúltban intenzív tárgyalásokat folytattak egy kereskedelmi egyezmény tető alá hozása érdekében, melyet a tajvani kormány még e hónapban szeretne véglegesíteni és aláírni. Az óvatos közeledés ellenére ugyanakkor a Kínai Népköztársaság a mai napig illegitimnek tartja a tajvani Kínai Köztársaságot, a szigetre pedig saját területeként tekint.

Mészáros Tamás

Forrás: kitekinto.hu