"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Foci vb a világkiállításon

2010. június 14.

A sanghaji expóra is "beköltözött" a labdarúgó világbajnokság, a városban közel húsz százalékkal nőttek a kiskereskedelmi eladások májusban, expóajándékokból pedig már öt hónapra tervezett mennyiség kelt el.

(hirextra.hu/MTI) Dél-Afrika pavilonja 3D-s képernyőn közvetíti a focivébét. Odabent már a kezdetektől felkészültek a nagy érdeklődésre, rengeteg ajándéktárgyat hoztak, a nem épp olcsó vb-s sapkáknak, focilabdáknak hatalmas a keletjük. Újabban minden tízezredik látogató kap ajándékcsomagot. A sanghaji világkiállítást eddig több mint 13 és fél millióan keresték fel, a pavilonok egyre másra jelentik be, hogy az egymilliomodik látogatón is túl vannak.


Kínában igen népszerű a futball, ezért minden bizonnyal nagy sikerre számíthat majd az Európai Unió pavilonja, amely hírek szerint szeptemberre meghívta a német Franz Beckenbauert, a francia Michel Platinit és Zinedine Zidane-t, valamint a portugál Luis Figót.

A világkiállításon az érdeklődők száma egyre növekszik. A múlt héten három egymást követő napon volt 500 ezer felett az expó-turisták száma, a szaúdi pavilonnál ki kellett tenni a 9 órás várakozási időre figyelmeztető feliratot.

A forgalmat Sanghaj városa is megérzi, a legismertebb bevásárló utcán, a Nanking utcán és a Huangpu folyó mentén húzódó Bund sétányon folyamatosan hömpölyög a tömeg, egymást érik a vidékiek csoportjai élükön a kis zászlójukat magasba emelő idegenvezetőkkel. A repülőjáratok és a szállodák tele vannak, Sanghaj két nemzetközi repülőterén húszszázalékos utasforgalom növekedést mértek.

A legfrissebb jelentések arról szólnak, hogy a 20 milliós Sanghajban a kiskereskedelmi eladások májusban rekord szintre emelkedtek, elérték a 7,5 millió dollárt (1,7 milliárd forint), vagyis közel 20 százalékkal nőttek tavaly májushoz képest. A nagybani eladásokkal együtt a szám ennek közel a hatszorosa. Az expó-termékek, ajándéktárgyak forgalma már meghaladta az öt hónapra tervezett értéket.

Forras:www.hirextra.hu