"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






vilagkiallitas.hu nem a Genexpo kft. vagy a MEH honlapja!

2010. május 10.

A napokban a magyar pavilon körül kialakult botrány okán és a kapott e-mailekre reagálva, szeretnénk teljes mértékben elhatárolódni a magyar pavilon hivatalos megrendelőjétől valamint az építtetőktől és az üzemeltetőktől egyaránt.

A www.vilagkiallitas.hu civil kezdeményezéssel, 2007-ben magántőkéből létrehozott, Kína - szakértők által üzemeltetett oldal a 2010 - es Shanghai Világkiállítás népszerűsítésére. Munkatársainkkal arra vállalkoztunk, hogy folyamatosan figyeljük és rövid határidővel magyarra fordítjuk a kínai és a nemzetközi sajtó Világkiállítással kapcsolatos híreit. Emellett széles nyilvánosságot teremtünk a nemzetközi tendereknek és magyar pályázati kiírásoknak, lehetővé téve azokon a felkészült és versenyképes magyar részvételt.

A Világkiállításon egyedülálló munkatapasztalat szerezhető. Emiatt folyamatosan kutatjuk az új lehetőségeket, a legtöbb pályázaton ugyanis állampolgárságtól függetlenül, bárki indulhat. Weboldalunkon összegyűjtöttük és magyar és angol nyelven bemutatjuk a részvevő országok pavilonjait, így azoknak is élményszerűvé tesszük a kiállítást, akiknek nincsen lehetőségük a kiutazásra.


Célunk emellett a magyar – kínai gazdasági kapcsolatok élénkítése, annak segítése, hogy a magyar vállalkozók minél sikeresebben működő üzleti kapcsolatokat építhessenek ki az ázsiai országgal.

A magyar részvételről 2007 szeptemberétől írunk rendszeresen (ekkor a hivatalos oldal még nem is létezett, de a mai formájában is csak pár hónapja elérhető).

Bővebben: ITT >>

Érdemes felidézni, hogy a teljes büdzsé 3,29 milliárd forint, amelyből 2,6 milliárdot költenek konkrétan a pavilonra és annak üzemeltetésére, a különbséget pedig kommunikációra, szakértői előtanulmányokra fordították. Hogy pontosan mire költött a MeH, azt önszorgalomból összegyűjtöttük és közöljük az oldalon - bár a lista valószínűleg közel sem teljes- itt >> a főoldalon alul a Közlemények (Üvegzseb) részben.

Gerhard Ákos
főszerkesztő