"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






EU ázsiai premierje

2010. május 4.

Az EU első ízben mutatkozik be a kínai nagyközönségnek.

(ec.europa.eu) Az Európai Unió első alkalommal képviselteti magát Európán kívül megrendezett világkiállításon: május 1-jétől kezdődően 6 hónapon keresztül európai uniós pavilon várja a látogatókat a Sanghaji Világkiállításon. A uniós részvételt Kína, az EU második legfontosabb világkereskedelmi partnere szorgalmazta.

Az EU Belgiummal közös pavilonban várja majd az érdeklődőket (emlékeztetőül: az ország idén nyáron veszi át a 6 hónapra szóló soros uniós elnökséget).
A közös pavilonnak a szervezők ott biztosítottak helyet, ahol a legtöbb uniós tagállami kiállítóhely is megtalálható.

A szervezők több mint 70 millió látogatót várnak a hatalmas ipari központba és pénzügyi világvárosba, Sanghajba. A közös belga-uniós pavilon egyik legelső vendége José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke volt.

Az "intelligens Európa" mottóval fémjelzett kiállítással az EU a határok nélküli Európa vívmányait (Erasmus csereprogram, közös valuta stb.) kívánja bemutatni a kínaiaknak, illetve a világ többi részéről érkezőknek. Az EU emellett háromdimenziós megjelenítési eljárással mutatja be a látogatóknak az uniós környezetvédelmi erőfeszítéseket, Európa történelmét és a kontinens turistalátványosságait, pl. az Akropoliszt és az Eiffel-tornyot.

Számos egyéb kulturális eseményre is sor kerül: az érdeklődőket tudományos fórum, koncertek és színdarabok várják, illetve futball-mérkőzést is megtekinthetnek: az egyik tematikus héten európai futballsztárok mérkőznek majd meg kínai játékosokkal. Az uniós pavilon védnöke Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetője.

Forrás: ec.europa.eu