"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Nicolas Sarkozy és Carla Bruni Kínába látogatott

2010. április 29.

A francia elnök, Nicolas Sarkozy és felesége, Carla Bruni Kínába látogatott, hogy elsimítsák a kétoldalú kapcsolataikban felmerült nézeteltéréseket. Mielőtt Pekingbe utaztak volna, meglátogatták az első kínai császár sírjánál lévő életnagyságú terrakotta harcosok szobrait a nyugati Xian városában. Franciaország első párja a sanghaji világkiállításra is ellátogat majd.

(orientpress.hu) Sarkozy várhatóan felveti majd az Irán elleni ENSZ-szankciók ügyét a kínai féllel való ülésezés során.
Franciaország és Kína is állandó tagja az ENSZ Biztonsági Tanácsának, és elemzők szerint Peking vonakodott a Teherán elleni nukleáris szankciókat támogatni, mert az ország erős kereskedelmi partnere Kínának.

Az út során a francia elnök a kereskedelmi kapcsolatait is megpróbálja majd rendbe hozni Pekinggel, amik a tavalyi évben jelentősen megromlottak. A két ország közötti feszültség a Tibet szuverenitását érintő kérdések miatt is egyre nőtt az utóbbi években.

Miután 2008-ban Sarkozy találkozott a Dalai Lámával, a száműzetésben élő tibeti spirituális vezető tiszteletbeli állampolgárságot kapott Párizstól. Nem sokkal később Kína blokkolta a francia Renault autók behozatalát az országba, biztonsági okokból.

Forrás: OrientPress Hírügynökség