"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Bűnözés elleni rajtaütések az Expóra készülő Sanghajban

2010. április 21.

Sanghaj rendőrsége több mint hatezer embert vett őrizetbe egy utcai bűnözők elleni különleges akció alatt - közölte kedden a kínai állami sajtó.

(szon.hu/FH) A kínai város rendőrsége szigorú biztonsági intézkedésekkel készül a 192 ország részvételével zajló világkiállításra, amelyre a szervezők százmillió látogatót várnak.

Az április 3 és 14 között végrehajtott akcióban több mint harmincezer rendőr vett részt, akik kilencszáz rajtaütést hajtottak végre
az időszak alatt - jelentette a China Daily című kínai lap. Az őrizetbe vett 6 402 ember közül több mint négyszázan ellen emelnek vádat tolvajlás, szerencsejáték, prostitúció, és pornográf képek kereskedelme miatt. Majdnem kilencszáz embert 15 napos fogságra ítéletek. A többieket egy "átnevelés" után szabadon engedték.

A China Daily cikke szerint ez már a negyedik ilyen rendőrségi akció volt két hónapon belül Sanghajban, ahol május elsején kezdődik az Expo. A fél évig tartó világkiállításra készülve a rendőrség megerősítette a biztonsági intézkedéseket. A gyanúsnak ítélt autókat és embereket egy különleges egység fogja ellenőrizni, a forgalmasabb városrészekben megkétszerezték a rendőrjárőrök számát, az Expo területén pedig egy, csak az alkalomra létrehozott egység vigyáz majd a rendre.

Ezen kívül a város hatóságai több mint kétezer, a megfelelő papírokkal nélkül tartott motort is lefoglaltak, amelyek "régóta közlekedésbiztonsági kockázatnak számítottak a városban" - írta a kínai újság.

Forrás: www.szon.hu