"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Élelmiszer-biztonság a Sanghaji Világkiállításon

2010. április 15.

A Sanghaji Világkiállítás olyan kiváló minőségű és biztonságos ételekkel fogja várni a látogatókat, melyek megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is- jelentette be a Sanghaji Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatal helyettes vezetője, Xie Minqiang.

(agrarhirek.hu) Az Expó szervezői olyan rádióhullámú azonosító rendszert fognak alkalmazni, melyekkel kiszűrik a nem a hivatalos beszállítóktól érkező élelmiszereket
, így a gyártótól, feldolgozó üzemektől a raktározáson keresztül a szállításig az egész láncfolyamatot ellenőrizni fogják.

„Csak egy ilyen típusú rendszerrel garantálhatják a szervezők az élelmiszer biztonságát a gyártási folyamattól a fogyasztó asztaláig”- mondta a hivatalvezető-helyettes a sajtótájékoztatón.

A világkiállítás éttermeit szigorúan az érdemek szerint választották ki. Több mint 2000 dolgozó fog ezen vállalatoknak segédkezni a rendezvény ideje alatt, akik intenzív élelmiszerbiztonsági képzést is kaptak. A helyi élelmiszer ellenőrzési hatóság három ellenőrző pontot fog felállítani, melyek egyenként 50 különböző termék vizsgálatára lesznek képesek, és az eredményt 30 perc alatt produkálni tudják.

Az Expó 184 napja alatt a rendezők mintegy 70 millió látogatóval számolnak, akik különböző étkezési kultúrával bírnak Ezért is kiemelten fontos, hogy a kínált ételek megfeleljenek az előírásoknak.

A világkiállítás területén 150 élelmiszerüzlet és 250 étterem üzemel majd, akiknek az étlapon fel kell tüntetniük a kínált étel összetevőit. A hivatal 30 megfigyelő ponton fogja ellenőrizni az ivóvíz minőségét, valamint az Expó területén kívül eső mintegy 50 ezer étterem is fokozott élelmiszerbiztonsági ellenőrzésekre számíthat ezen időszakban.

A sajtótájékoztatón a hivatalvezető-helyettes eloszlatta a használt vagy rossz minőségű étolaj felhasználásával kapcsolatos félelmeket, mondván az elmúlt több mint 2 év ellenőrzései során az éttermek 99%-a megfelelt az ezzel kapcsolatos előírásoknak.


Forrás: www.agrarhirek.hu
Kép Forrása: www.chinadaily.com.cn