"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Hogy fogunk közlekedni 2030-ban? Képek a jövőből!

2010. március 25.

A General Motors és kínai partnere (SAIC) nem várták meg a Sanghajban megrendezésre kerülő Világkiállítás (World Expo) májusi megnyitóját, hanem már most bemutatták az egyik legígéretesebb jövőbeli városi közlekedési eszköz prototípusát.

(penzcentrum.hu) A jármű az angol elnevezése után (Electric Networked-Vehicle) az EN-V rövidítést kapta, a kétszemélyes elektromos meghajtású jármű hatótávolsága a jelenlegi technikai szint mellett még csak 40-45 kilométer.

Előrejelzések szerint húsz év múlva a Föld lakossága elérheti a 8 milliárd főt, a városlakók száma megközelítheti az 5 milliárdot. A városok túlzsúfoltak lesznek, a települések infrastruktúrája csak a jelenleginél kisebb közlekedési eszközöket bír majd el.

A közlekedési gondok orvoslására már több tanulmány is született, ezek közül az egyik legígéretesebb a GM új EN-V típusú járműve. Az elektromos jármű elterjedésével javulhat a villamos hálózat kihasználtsága.

A jármű önsúlya a szénszálas felépítménynek köszönhetően 500 kilogramm körüli, ami fele- harmada egy jelenlegi átlagos autóknak. A környezetbarát jármű ökológiai lábnyoma szintén a harmada egy mai autónak.

A kétszemélyes autó fürge gyorsulásra és hirtelen megállásra is képes lesz, de a mai technika adta lítium-ionos akkumulátor hatótávolsága még fejlesztésre szorul a jövőben.

Forrás: www.penzcentrum.hu
Kép: Motorauthority magazin