"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Visszaszámlálás: negyven nap múlva kezdődik!

2010. március 22.

Negyven nap múlva káprázatos tűzijátékkal és lézershow – val kezdetét veszi a 2010 – es Shanghai Világkiállítás. A május elsejétől október 30 – ig tartó, 184 napos expon 192 ország és 50 nemzetközi szervezet vesz részt. A szervezők 70 millió látogatóra számítanak.

Ez az első olyan világkiállítás, amelynek témája a város, a virágzó városi lét. A szlogen: "Jobb város - jobb élet", amelyet Shanghai saját alapelvként igyekszik megvalósítani. A cél a 21. századi környezetbarát városi élettér kialakítása a fenntartható fejlődés jegyében. A kék ég, a zöld fű, a tiszta víz biztosítása központi kérdés lesz.

2010-ben a fejlődő országok közül elsőként Kína rendezhet világkiállítást. A Shanghai Világkiállítás a 21. század városi fejlődését mutatja be. A rendezvény iránt hatalmas érdeklődés várható, tekintve, hogy az előrejelzések szerint 2010 - re a világ lakosságának több, mint fele városlakó lesz.


Emellett a résztvevők tapasztalatot cserélhetnek a városi fejlődés irányairól, valamint megfogalmazhatják az új évszázad haladó gondolatait az emberek viselkedéséről, életstílusáról, munkahelyi környezetéről. Megtanulhatják, hogyan építhetnek környezetbarát társadalmat, és miként gondoskodhatnak az emberiség fenntartható fejlődéséről.

Shanghai grandiózus közlekedésfejlesztésbe fogott: több, mint 100 km új metróvonalat építettek az elmúlt év során, új szárazföldi, vízi és légi közlekedési csomópontokat alakítottak ki.

A kiállítás területén kizárólag káros anyag kibocsátás mentes járművek: elektromos buszok és hidrogénnel üzemeltetett autók közlekedhetnek. A pavilonok újrafelhasználható vagy újrahasznosított anyagokból épülnek és a legmodernebb környezetbarát technológiákat vonultatják fel: legtöbbjüket napfénnyel fűtik és esővízzel hűtik.

Építészeti szempontból is lélegzetelállító lesz a Világkiállítás. A Pavilonok menüpontban összegyűjtöttük a látványterveket és magyar nyelvre fordítottuk a bemutató írásokat.

Magyarország ezer négyzetméteres, a kínai szervezőktől bérelt pavilonnal képviselteti magát. A magyar megjelenés középpontjában egy hazai innováció, a Gömböc elnevezést viselő tárgy áll. A pavilonban dolgozók formaruháját Zoób Kati tervezi.