"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Környezettudatosan építkeznek a kínaiak az idei Sanghaji Világkiállításra

2010. március 19.

(altenergia.hu)Végre elkészült Kína nemzeti pavilonja. Az épületet a 2010-es Sanghaji Világkiállításra tervezték.

A China Pavilion, melyet Oriental Crown-nak (vagyis Keleti Koronának) is neveznek, a kínai nép szellemiségét képviseli. Az épület jellegzetességei közé tartozik a passzív dizájn és az esővízgyűjtés is. Keleti Korona egyike a kiállítás öt állandó zöld épületének.

Számos pavilon épült már az expo “Jobb élet, jobb város” témakörében, és számos ilyen pavilon összpontosít a fenntartható és energiahatékony tervezésre.

A China Pavilion közvetlenül az Expo Boulevrd (Expo Körút) és a Sun Valleys (Nap Völgyek) mellett helyezkedik el, amely a kiállítás középpontja.
Ugyanolyan pirosra festették, mint a Forbidden City-t (Tiltott Város), s a Keleti Korona 4 pillére és 6 emelete magasra terjeszkedik. A 30 méter magas tető 56 faelemből áll. Az 56 elem az 56 kínai kisebbségi csoportot szimbolizálja. Ezen kívül kilenc hajtogatott írás, az épület felületén a kínai tartományok rövidített nevét ábrázolja.

Az épületet, melyet He Jingtang, a Dél-Kínai Műszaki Egyetem Építészeti Akadémiájának igazgatója tervezte számos energiatakarékos funkcióval rendelkezik. Ilyen a természetes szellőztetés, valamint árnyékoló. Továbbá, a tetőszerkezet képes esővíz gyűjtésére.