"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tüzijáték nyitja meg a Világkiállítást

2010. március 9.

Látványos, lézershow – val és hanghatásokkal felturbózott tűzijáték nyitja meg a 2010 – es Shanghai Világkiállítást a Huangpu – folyó mindkét oldalán – mondta hétfőn Pekingben egy magas rangú hivatalnok.

Yang Jian tudósítása a Shanghai Daily napilapban. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

Több százezer meghívott vendég figyelheti élőben a megnyitó ünnepséget – mondta Wan Jifei, a Shanghai Világkiállítás Végrehajtó Bizottságának alelnöke, a Kínai Politikai Egyeztető Konferencia tagja a tanácsadó testület éves ülésén.


„Úgy vélem, az emberek hatalmas, bensőséges hangulatú és izgalmas, egyben egyszerű és átgondolt eseményként élik meg az ünnepséget” – mondta Wan.

Több csúcstechnológia is megjelenik a bemutatón – mondta Wan Gang, Kína tudomány – és technológiai minisztere a konferencián. A részletekről azonban nem beszéltek, mondván: „szeretnénk, ha meglepetés lenne a világ valamennyi táján élők számára”.

Az Expo szervezői úgy döntöttek, az ünnepséget április 30 – án éjjel, a nyitó – és október 31 – én, a záró szertartáson is megtartják.

A szervezők úgy dolgozták ki a látványt, hogy egyedi és szemet gyönyörködtető legyen, de könnyedebb módon, mint amilyen a 2008 – as Pekingi Olimpiai Játékok megnyitója volt.

Chen Xuyuan, a Shnaghai Nemzetközi Kikötő Csoport elnöke elárulta: Franciaországból zenélő szökőkutakat hoznak, hogy emeljék az alkalom fényét. A szökőkutakat még a héten összeszerelik a Huangpu – folyó mentén, és az utolsó beállításokat még áprilisban elvégzik – mondta Chen.

Néhány államfő már megerősítette részvételét, köztük Nicolas Sarkozy francia és Dmitrij Medvegyev orosz elnök.