"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Visszatértek az iskolába a shanghai diákok

2010. február 22.

Mintegy 1,6 millió gyermek kezdte meg a tavaszi szemeszter első napját az óvodákban valamint az általános - és középiskolákban a Tavaszi Fesztivál után.

A Shanghai Daily napilap írása. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

Közülük 420.000 bevándorlók gyermeke. A migráns diákok 97,3 százaléka államilag finanszírozott vagy a város által alapított és fenntartott magániskolába jár. A diákok száma 5 százalékkal nőtt az elmúlt év során.

A többieket, akik húsz, bevándorlók számára fenntartott iskolában tanulnak, még a világkiállítás kezdete előtt folyamatosan állami középiskolákba helyezik át – mondta Ni Minjing, a Shanghai Oktatási Bizottság alapfokú oktatásért felelős igazgatója. Hozzátette: a migráns iskolák még a május elsején kezdődő Világkiállítás előtt eltűnnek a városból.

A város 2008 – ban kezdte meg a bevándorlók gyermekei számára engedély nélkül létrehozott iskolák szabályozását.

Az elmúlt két évben a több, mint 240 migráns iskolából 151 – et kormányzati felügyelet alatt álló magán főiskolává alakították. Másokat bezártak, mert nem feleltek meg az alapvető iskolai követelményeknek.