"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Ezerarcú Afrika

2010. január 25.

Az ugandai királyi táncot, egy hagyományos szudáni esküvőt, a dzsibuti kardtáncot és a togói bronz maszk táncot is megtekinthetik a 2010 – es Shanghai Világkiállítás látogatói az Egyesült Afrika Pavilonban.

A Shanghai Daily napilap írása. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

A résztvevő 42 afrikai ország és az Afrikai Unió tegnap mutatta be az Expó pavilonra vonatkozó terveit.

Az előadások a pavilon fénypontját jelentik – mondta Chen Jintian, az Expó Hivatal Egyesült Afrika Pavilonért felelős menedzsment osztályvezetője.

A programnak emellett része lesz a burundi dob bemutató, egy Seychell opera , egy kongói hangszeres előadás és egy nigériai divatbemutató is.

A ruandai és kameruni nemzeti tánccsoportok már megerősítették részvételüket.

Más nemzetek szövéseiket, fafaragásukat, tetoválásaikat és hagyományos kézműiparukat mutatják be. A szervezők már megállapodtak arról, hogy lesz egy közösségi színpad a pavilonban a Világkiállítás ideje alatt az előadások számára.

A 26.000 négyzetméter területű Egyesült Afrika Pavilon a legnagyobb a külföldiek közül. „Az országok célja kultúrájuk bemutatása mellett az, hogy a kontinens természeti kincseinek és életstílusának megismertetésével változtassanak Afrikáról kialakult negatív képen” – mondta Nolana Ta – Ama, Togó kínai nagykövete, az Egyesült Afrika Pavilon vezetője.

A pavilon egy hatalmas narancsos színű kocka lesz, ami az afrikai föld színét és a csodálatos naplementét idézi. A háttérben az Afrikában életfaként ismert majomkenyérfa sziluettje lesz látható ugyancsak afrikai állatok, mint például zsiráfok, elefántok, vízilovak, tevék, antilopok és más vadállatok alakja mellett.

Az 53 afrikai ország közül az Expók történetében a legtöbb, 50 nemzet vesz részt a Világkiállításon. Több, mint tíz ország most először mutatja meg magát. Az Egyesült Afrika Pavilont 42 ország és az Afrikai Unió használja majd.