"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






100 nap van hátra a világkiállítás megnyitásáig

2010. január 21.

Január 21-én a 2010-es Sanghaji Expó megnyitásáig már csak 100 nap van hátra. Ez alkalomból a mai napon Sanghajban rendezvényt szervezték, melyen nagyszabású műsorok kerültek színpadra.

A közel 7 éves, alapos előkészületek meghozzák gyümölcsüket, az expóhoz kapcsolódó összes munka rendben halad.

Forrás: hungarian.cri.cn

A szervezők ígéretet tettek arra, hogy a következő 100 napban minden szükséges előkészületet elvégeznek annak érdekében, hogy egy fantasztikus, sikeres és felejthetetlen világkiállítás legyen a sanghaji.

A január 21-ei rendezvényen Jia Qinglin, a kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület Országos Bizottságának elnöke így nyilatkozott: Kína garantálja, hogy a Sanghaji Expó sikerekben gazdag, remekbe szabott lesz, és mély nyomot hagy majd a látogatókban.

„Ma csak 100 nap van hátra a Sanghaji Expó megnyitásáig. Ebből a fontos alkalomból ünnepélyes keretek között tartjuk mai rendezvényünket, melyen a kínai kormány hivatalosan is kifejezi elszántságát és bizalmát az expó sikere iránt. Felszólítjuk a kínai lakosság széles rétegeit, közösségeit, hogy teljes erőbedobással, egységben és alaposan végezzék el az előkészítő munkálatot."

Yu Zhengsheng, a Kínai Kommunista Párt Sanghaji Bizottságának titkára a rendezvényen beszámolt arról, hogy eddig több mint 240 ország és nemzetközi szervezet erősítette meg részvételét a világkiállításon, az expóparkban rendben folyik az infrastruktúra kiépítése. Számos konferenciát is tartanak majd, melyeket szintén nagy alapossággal készítenek elő. A közlekedési és biztonsági szolgáltatások terén is sok új megoldással készülnek a szervezők, mellyel egyértelműen nő a Sanghaji Expó nemzetközi imázsa.

A világkiállítás a kínaiak mindennapi életébe is beszivárog. Sanghajban a nagy utakon és a kisebb utcákon mindenütt látható az expó emblémája, a Haibao. Sok sanghaji lakónegyedben elkezdtek angolul tanulni.

A szegény, fejlődő országok részvételének megsegítésére a kínai kormány külön 100 millió dollárt költött. Omar Mapuri, Tanzánia kínai nagykövete szerint az anyagi segítség nagy jelentőséggel bír országa számára. Mint nyilatkozta:

„Hálásan köszönjük a kínai kormány által nyújtott segélyt, ez óriási segítséget jelent a világkiállításon való részvételünkhöz. A pénz elköltését ráadásul az utolsó fillérig mi határozhatjuk meg."

A mai rendezvényen Jia Qinglin azt is kijelentette, hogy a magas színvonalú előkészítő munkákkal Kínának egy célja van: egy békés, kellemes, családias hangulatú világkiállítás megrendezése.