"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Megkezdődött az önkéntesek képzése

2010. január 20.

Több, mint 610.000 ember, köztük 3.001 külföldi jelentkezett önkéntesnek a 2010 – es Shanghai Világkiállításra. Az Expó területén összesen 70.943 ember dolgozik majd.

Yang Jian írása a Shanghai Daily napilapban. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

Az önkéntesek többsége shanghai lakos, 16 és 35 év közötti, és felsőfokú végzettséggel rendelkezik – mondta Xia Kejia, a Shanghai Világkiállítás Koordinációs Irodájához tartozó önkéntes osztályának igazgatója egy Shanghaiban tartott sajtótájékoztatón.

A külföldiek 109 országból és régióból érkeztek. Legtöbbjük Shanghaiban él és beszél kínaiul. A szervezők olyan önkénteseket is megkerestek, akik dolgoztak Japánban a 2005 – ös Aichi Expón, és Milánóban élő olaszokat is, mivel 2015 – ben ott rendezik a következő Világkiállítást.

Pénteken megkezdődik a kínai önkéntesek képzése. Az Expó területén belül dolgozó önkéntesek információs pultoknál teljesítenek szolgálatot, lesznek közöttük asszisztensek, mozgáskorlátozottakat segítők, rendezvényszervezők, idegenvezetők, tolmácsok, média koordinátorok és igazgatói asszisztensek.

Hétköznapokon 2.553 önkéntes dolgozik egy időben a Világkiállítás területén. Számukat hétvégeken és a nemzeti ünnepeken megduplázzák – tette hozzá Xia.