"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Megnyitott a Xiamen Pavilon

2010. január 14.

Xiamen Pavilonja január 2 – án megnyílt a nemzetközi látogatók előtt azon a területen (Urban Best Practice Area – UBPA), ahol a pályázat útján kiválasztott városok mutathatják be a fenntartható városfejlesztés területén szerzett tapasztalataikat a 2010 – es Shanghai Világkiállításon.

A whatsonxiamen.com írása. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

A „Vonzó város, kert a tengeren” tematika mentén szerveződik Xiamen 2010 – es Shanghai Világkiállításra szánt pavilonja. A 630 négyzetméteres Xiamen Pavilon nyíilik meg elsőként az UBPA területén a látogatók előtt.

Ez az első alkalom a Világiállítások történetében, hogy városok is lehetőséget kaptak az önálló bemutatkozásra. Mindeddig 80 város erősítette meg részvételi szándékát a kiállításon.

A jellemző Xiamen jegyeket hordozó pavilon azokat az erőfeszítéseket és eredményeket mutatja be, amelyet a város annak érdekében tett, hogy javítsa az életterek minőségét, meleg és élhető otthonokat teremtsen és minőségi életet biztosítson polgárai számára.

A Világkiállítás ideje alatt Yi Zhongtian, a Xiamen Egyetem közismert és népszerű professzora, valamint Chen Weihong, a kínai állami televízió xiameni születésű műsorvezetője lesz a város nagykövete. Ők mutatják be a városról szerzett benyomásaikat és az ott szerzett személyes tapasztalataikat a világ valamennyi szegletéből érkező turistáknak.

Május 2 – 4. között különböző előadásokat tartanak a pavilonban: a többi közt a bemutatják a hagyományos Közép Őszi Fesztivált, a Gulangyu család zongora koncertet ad, és a látogatók részt vehetnek a hagyományos kínai Kongfu tea szertartáson. Más helyi művészek is megjelennek, úgy mint Nanyin, vagy a Gaojia Opera, de például Min Nan dalokat és táncokat is bemutatnak.

A 2010 – es Shanghai Világkiállítás május elsejétől október 31 – ig tart. Témája a fenntartható, környezetbarát városfejlesztés, szlogenje pedig a „Jobb város, jobb élet”.