"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Nem titok többé, mi lesz a Kína Pavilonban

2010. január 11.

Bemutatták a májusban kezdődő 2010 – es Shanghai Világkiállításon épülő Kína Pavilon belső kiállításának terveit. A pavilon már áprilisban megnyílik a látogatók előtt.

A CCTV tudósítása. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

A látogatás a három emeletes épület harmadik szintjén kezdődik, ami egy Omnimax (a különleges IMAX kamerákkal felvett filmet egy domború képernyőre vetítik, egyedülálló vizuális élményt nyújtva a nézőknek – a ford.) vetítőteremnek ad helyet.

Itt a látogatók egy nyolc perces filmet nézhetnek meg, ami azt a fejlődést mutatja be, amit Kína elért abban a három évtizedben, amióta megnyitotta gazdaságát a világ felé.

A moziteremből kifelé jövet hatalmas multimédia kivetítőn klasszikus kínai festők Song – dinasztiáról készített képeit csodálhatják meg a látogatók. Különlegesség, hogy a képeken ábrázolt alakok mozognak is. Ezután egy hatalmas zöld terület következik.

Qian Zhiguang, a Shanghai Világkiállítás Kína Pavilonjának vezetője elmondta: a hatalmas zöld terület az ember és a természet kapcsolatát, illetve a város - és vidékfejlesztés lehetőségeit tükrözi.

A harmadik emeletről vasúti kocsi szállítja a látogatókat a második szintre, ahol a városépítészet területén felhalmozott tapasztalataikat mutatják be a kiállítók.

Az első emeleten Kína éghajlatváltozással kapcsolatban, a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentése érdekében tett erőfeszítéseit mutatják be.

A háromszintes teljes túra negyven percig tart.