"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kis óriáspandák is lesznek a 2010-es világkiállításon

2009. december 18.

A kispandák Szecsuán tartományban születtek a 2008 májusában bekövetkezett földrengés után, Tíz óriáspanda-kölyköt is bemutatnak a 2010-es világkiállítás alkalmából a kínai Sanghajban.

(hirado.hu/MTI) A hat nőstény és négy hím panda - köztük két ikerpár - januárban érkezik dél-kínai nagyvárosba: először hat hónapot töltenek a Sanghaj Állatkertben, majd újabb hat hónapot a Sanghaji Vadrezervátumban.


Az óriáspandák az ország legfőbb pandatenyésztő állomásán, Szecsuán tartományban születtek a 2008 májusában bekövetkezett földrengés után. A természeti katasztrófa során, amely miatt 90 ezer ember halt meg vagy tűnt el, megrongálódott a pandák rezervátuma és a tenyészközpont is.

A befogadó állatkertek a pandák számára megfelelő területet alakítanak ki vagy újítanak fel, illetve gondoskodnak a megfelelő bambuszellátmányról, hogy megfelelő mennyiségű táplálékot tudjanak biztosítani a válogatós állatoknak. A május elsején kezdődő Sanghaj Expó 2010-re előzetes becslések szerint várhatóan 70 millió látogató érkezik majd.

Forras: www.hirado.hu/MTI
luoxiaoyun.blshe.com