"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Expo relikviák kiállítása

2009. december 15.

Két teáskannát csodálnak a látogatók egy december 12 – én, szombaton nyílott kiállításon Shanghaiban. A baloldalit kifejezetten a jövő május elsején kezdődő Világkiállításra tervezték, míg a jobboldalit 1915 – ben, az Egyesült Államokban mutatták be először a San Franciscoban rendezett Expón – számolt be a Shanghai Jiefang Daily nevű napilap.

Mindkét teáskanna tipikus, a kínai kultúrára jellemző jegyeket hordoz. Az új kanna fedelének tetején a 2010 – es Shanghai Világkiállításra épülő Kína pavilon miniatűr változata látható, míg a teáskanna aljára Haibao, az Expo kabalájának képét faragták. A 94 évvel ezelőtt San Franciscoban bemutatott régebbi kannájára a kínaiak egyik kedvenc virágát, a szilvavirágot gravíroztak.

A két teáskannával együtt több, mint ezer, a Világkiállításra jellemző tárgyat állítottak ki Shanghaiban, a Baoshan kerületben, hogy népszerűsítsék a Pekingi Olimpia utáni legfontosabb eseményt Kínában.

A kiállítás látogatói értékes kínai termékekkel ismerkedhetnek meg, a többi közt brokátokkal, különböző hímzésekkel és a kitűnő minőségű, kelet – kínai anyagból készült teáskannákkal.

Valamennyi darabot világkiállításokon mutatták be 1851 és 1940 között. Néhány tárgyat díjjal is kitüntették.

Forrás: english.cri.cn