"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tempósan épül a szingapúri pavilon

2009. november 30.

Pontosan tartják a határidőket a szingapúri pavilon építői. Múlt hét csütörtökön a szerkezeti munkálatok befejezését a pavilon emblémájának és kabalájának bemutatásával együtt ünnepelték. Az építők most már a befejezésre koncentrálnak.

Alfred Poon, a Szingapúri Turisztikai Tanács Világkiállításért felelős igazgatóhelyettese elmondta: ez azt jelenti, hogy mostantól a belsőépítészeti munkálatokkal és a közönségnek szánt programok előkészítésével foglalkoznak.


Az Epigram cég által a szingapúri pavilon számára tervezett hivatalos logót a pavilon külső megjelenése és hangszerek ihlették. Az Expo látogatókat fogadó kabalafigurát is csütörtökön mutatták be.

„A kabala egy öt éves, aranyos szingapúri fiúcska, aki szereti a durian nevű egzotikus gyümölcsöt és szívesen tölti idejét a sétányon. Az ötletet Szingapúr két legnépszerűbb jelképe adta: a durian (jellegzetes ízű és erős illatú egzotikus gyümölcs) valamint a Merlion (Fraser Brunner oroszlán fejű és sellő testű szobra, Szingapúr hivatalos jelképe – a ford.)” – tette hozzá Mr. Poon.

Szingapúr háromezer négyzetméteres pavilonnal képviselteti magát. Ez minden idők eddigi legnagyobb expóra tervezett szingapúri pavilonja.

A városállam a nemzeti városfejlesztés terén elért eredményeit mutatja be: víztechnológiáját és környezeti szolgáltatásait miközben újrahasznosítható anyagokat, köztük alumíniumot és acélt használnak az építkezéshez.

A leleplező ünnepségen tartott beszédében Khaw Boon Wan, Szingapúr egészségügyi minisztere elmondta: a kiállításon bemutatják a Kína és Szingapúr közti történelmi összefonódásokat és kiváló kapcsolatukat.

„A környezetvédelmi és vízügyi területeken új együttműködési területek nyílnak meg Kína és Szingapúr viszonylatában. A 2010 – es Világkiállítás biztosítja Szingapúr számára a lehetőséget, hogy megmutassuk, mit tanultunk ezeken a területeken a saját szempontunkból" - mondta a politikus.

Szingapúr tízmillió látogatóra számít nemzeti pavilonjában. A becslések szerint hetvenmillióan vesznek részt a fél éves, jövő év május elsején kezdődő Világkiállításon.

Forrás: www.channelnewsasia.com