"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Hamarosan indul az Expo TV

2009. november 30.

Várhatóan márciusban debütál az Expó TV, amely kizárólag a 2010 – es Világkiállítással kapcsolatos híreket és információkat sugároz - tudta meg a Shanghai Daily.

A helyi kulturális és média szakemberek elmondták: fontolgatják, hogy a nemzetközi Shanghai Channel – t, vagy a Dragon TV – t Expo csatornává alakítják a Világkiállítás idejére.


A csatorna teljes műsora a nemzetközi kiállításról szólna, beleértve a tudósításokat, filmeket, tévésorozatokat, filmdrámákat és rajzfilmeket is. A nézők emellett szolgálati közleményekről is értesülhetnek, a többi közt élőben figyelhetik a látogatókat az Expo területén.

Az ötlet tavalyról származik, amikor a CCTV 5 - ös csatornáját január elsejétől a Pekingi Olimpiai játékoknak szentelték, amivel hatalmas sikert arattak. A tervek szerint a csatorna a Világkiállítás szellemiségének megfelelően a tudomány, a környezetvédelem és az energiatakarékosság fontosságát hangsúlyozza.

A rendhagyó eljárást az is indokolja, hogy egy új televízió csatorna létrehozását szigorúan korlátozzák a nemzeti hatóságok, emiatt hasznosítottak inkább egy már létező televíziót új célokra a Pekingi Olimpia idején is.