"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A magyar résztvevők hivatalos szállítója a Hainin Airlines lesz

2009. október 17.

(kormanyszovivo.hu)Tizennégy magyar-kínai egyezményt írtak alá Bajnai Gordon magyar miniszterelnök és Hszi Csin-ping (Xi Jinping), a Kínai Népköztársaság alelnöke jelenlétében pénteken Budapesten, a Parlamentben.

Az aláírt dokumentumok közül öt államközi, kilenc pedig kereskedelmi egyezmény. A megállapodások között található a gazdasági együttműködésről szóló szándéknyilatkozat a kínai kereskedelmi minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium között.

Szignálták a 2010-2012. évekre szóló kulturális és oktatási munkaterveket, továbbá az állategészségügyi egyezményeket írtak alá a Magyarországról Kínába exportált sertéshús, valamint a naposkacsa, naposliba és a keltetős tojás minőségével szemben támasztott követelményekről.

Együttműködési keretegyezményt kötöttek a kínai befektetés-ösztönzési iroda és az ITD Hungary, valamint a Genertec és a Hungexpo képviselői. Több gépjárműipari megállapodást is aláírtak az érintett cégek.

Vízgazdálkodási és környezetvédelmi szándéknyilatkozat jött létre a shenzheni Környezetmérnöki Műszaki Központ és az Aquaprofit Zrt. között.

Állandó pekingi bemutatóterem létrehozásáról állapodtak meg a felek. Ugyancsak állandó bemutatótermet működtetnek majd Foshanban. Egyezség született arról is, hogy a Hainin Airlines lesz a hivatalos szállítója a shanghaji expo magyar résztvevőinek.

A kínai alelnök csütörtökön érkezett négynapos látogatásra Magyarországra.

Forrás: www.kormanyszovivo.hu