"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kanadai Pavilon: novemberre elkészül

2009. október 13.

A Világkiállítás egyik leglátványosabb pavilonjának megépítésére készül Kanada. A hatezer négyzetméteres épület félig már elkészült – mondta Mark Roswell, az észak – amerikai ország expon történő megjelenéséért felelős főbiztosa a Xinhua Hírügynökségnek Pekingben, a nagykövetségen tartott fogadáson.

Roswell elmondta: Kanada pavilonja a legnagyobb kiállítóterek egyike, ahol a belsőépítészeti munkálatokkal is remekül haladnak. A pavilon építését még idén novemberben befejezik. Kanada ötmillió látogatóra számít, Roswell szerint azonban a tényleges látogatószám felülmúlja majd az előzetes becslést.

A kanadai kormány együttműködési megállapodást kötött a Cirque du Soleil világhírű, montreali székhelyű akrobatikus cirkusszal, amely vállalta az ország kulturális programjának megtervezését, szervezését és irányítását a 2010 – es Világkiállításon.

A művészi és interaktív bemutatókat tartalmazó kulturális programban csúcstechnológiát is felhasználnak, ami a kanadai kiállítás témáját helyezi a középpontba.

A Világkiállítás „Jobb város, jobb élet” központi témája alapján Kanada szlogenje: „Az élhető város: tartalmas, fenntartható, kreatív”. Roswell elmondta: Kanada multikulturális ország, így részvételében a kínai elemek megjelenése nélkülözhetetlen. Hozzáfűzte: Kanada gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a világkiállításokkal kapcsolatban, mivel már két expót is megrendezett korábban.