"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






200 nap és kezdődik! - koncert

2009. október 12.

Mintegy negyven sztár és híresség énekel holnap a 2010 – es Világkiállítás kezdőnapjáig történő visszaszámlálás 200. napját ünneplő koncerten Shanghaiban – tudta meg a Xinhua Hírügynökség.

A Shanghai Nagy Színházban este fél nyolckor kezdődő koncertet a Dragon TV világszerte élőben közvetíti. A jegyekhez különleges módon, a China Mobile és a Tencent Co. által támogatott Expo kvíz megoldásával lehetett hozzájutni.

A fellépő hírességek között van a hongkongi Andy Lau, a kínai előadóként elsőként Academy Awards – szal kitüntetett Coco Lee, Tsai Chin taiwani örökzöld ballada énekes, Sky Wu pop énekes, Vivian Hsu, Peter Ho, Li Bingbing és Huang Xiaoming celebek, Zhang Liangying és Shang Wenjie a Super Girls csapatából, valamint Sa Dingding dalszöveg író és a BBC World Music Awards 2008. évi győztese.

Valamennyien Expo dalokat adnak elő, és néhányat a saját slágereik közül, ezzel is népszerűsítve a hat hónapig tartó, 2010. május elsején kezdődő eseményt.

„Jobb város, jobb élet. Éljen a Shanghai Expo! A legjobbakat kívánom a visszaszámlálás koncertnek!” – szól Yao Ming Shanghai származású NBA játékos, a három Expo nagykövet egyikének üzenete. A másik két nagykövet Jackie Chan hongkongi akciófilm sztár, valamint Lang Lang nemzetközi hírű zongoraművész.

Az elmúlt három évben 34 Expo dalt választottak ki a négyezer Kínából és külföldről beküldött szerzemény közül. A dalok felét előadják a koncerten.