"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Diák nagykövetek kerestetnek

2009. október 5.

Egyetemisták és pályakezdő diplomások számára indít diák nagyköveti gyakornoki programot az Egyesült Államok a 2010 – es Shanghai Világkiállításon jövő év május elseje és október 31 – e között.

A jelentkezési határidő 2009. október 30. péntek.

A diákoknak lehetőségük lesz arra, hogy egyedülálló tapasztalatokat szerezzenek a diák nagykövet gyakornoki programban, ami az USA pavilon és a Dél – Kaliforniai Egyetem Kína Intézete együttműködésével jön létre. A program felkészíti a diákokat, hogy idegenvezetőként és az Egyesült Államok nemzetének képviselőjeként tevékenykedjenek a 2010 – es Shanghai Világkiállításon.

Ha érdekli, hogyan jelentkezhet a programra, olvasson tovább.

Az USA pavilon a kínai és az amerikai embereket egyaránt jellemző dinamikus, érzelem gazdag és erőteljes alapértékeket közvetítő történetet sugároz a fenntarthatóságról, a csapatmunkáról, az egészségről és a szilárd hitről, hogy Amerika a lehetőségek területe, ahol mindig megtalálják a számításukat azok, akik jobb irányba szeretnének változtatni a világon. A Világkiállítás témája a „Jobb város, jobb élet”.

A program lehetőséget ad a diákoknak:

- hogy a világ minden részéből érkező emberek milliói előtt képviseljék az egyesült Államokat a Shanghai Világkiállításon

- egyedülálló képzési tapasztalatot a résztvevő szervezetek és gazdasági szereplők által, középpontban a kutatásaikkal és technológiai újításaikkal, amelyek a „Jobb város, jobb élet” koncepciót szolgálják

- értékes tapasztalatot a Kínában való életnek és munkának köszönhetően, valamint nemzetközi szintű felkészítést arra, hogy a jövőben a nemzetközi kapcsolatok területén illetve az üzleti szférában helyezkedhessenek el.

A gyakornoki program ingyenes. Az USA Pavilon emellett megtéríti a Shanghaiba való utazás költségét oda – vissza, a lakhatási költségeket, valamint ösztöndíjat biztosít a főétkezések és a helyi közlekedés költségeinek fedezésére.

A program dátumai:

A Világkiállítás 2010. május elsejétől október 31 – ig tart. A diákok a kinevezést követő két hetes felkészítés után három hónapon át idegenvezetőként dolgoznak majd. A diákok jelentkezhetnek az egyik, vagy akár mindkét turnusra, de csak egyre nyerhetnek felvételt. Az időszakok:

1. április 15 – július 31.

2. július 16 – október 31.

A hivatali idő délelőtt fél tíz és este fél tizenegy között lesz. A nagykövetek négy napot dolgoznak hetente, és három pihenőnapot kapnak, ez azonban még változhat.

Követelmények:

1. amerikai állampolgárság vagy letelepedési engedély

2. főiskolai, vagy egyetemi jogviszony vagy diploma

3. kínai nyelvtudás: két vagy több éves főiskolai képzésnek megfelelő, vagy családban, illetve Kínai tartózkodás alatt megszerzett nyelvtudás

4. legalább 2,75 – ös tanulmányi átlag

5. a diákok bármilyen szakról jelentkezhetnek

6. ügyfélkapcsolati tapasztalat, fejlett kommunikációs képesség, és érdeklődés más kultúrák iránt.

Jelentkezés:

A jelentkezéshez töltse le a jelentkezési lapot. A jelentkezést csak a minimum követelményeknek való megfelelés után fogadják el. A csatolandó dokumentumok:

1. 500 szavas fogalmazás arról, miért szeretne az Egyesült Államok diák nagykövete lenni Shanghaiban

2. Önéletrajz

3. Másolatok

4. Két ajánlólevél – amelyet az ajánló személy tölt fel – amelyek tanúsítják a jelentkező nyelvtudását és alkalmasságát.

Bővebb információért lépjen kapcsolatba a Dél – Kaliforniai Egyetem Kína Intézetével:

USC U.S.-China Institute

3535 S. Figueroa St., FIG 202

Los Angeles, CA 90089-1262

expo2010@usc.edu

213-821-4382