"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tempo giusto

2009. szeptember 16.

Öt friss fotó (valamennyi szeptember 13 – án készült) a 2010 – es Shanghai Világkiállítás területén épülő pavilonokról a Xinhua Hírügynökség jóvoltából. A kétezer négyzetméter alapterületű Meteorológiai Pavilon olyan lesz, mint egy hatalmas, köddel körülvett, fehér felhő. A látogatók szivárványban gyönyörködhetnek, amikor a napfény 42 fokos szögben éri a pavilont.



Ilyen lesz a Meteorológiai Pavilon, ha elkészül. Látványtervéről részletes magyar nyelvű leírás és további képek a Pavilonok menüpontban, a Világkiállítás saját építményei alatt találhatók.



A Meteorloógiai Pavilonon dolgozó munkások a 2010 – es Shanghai Világkiállításon Shanghaiban. A különleges építészeti megoldások mellett a pavilon extra szolgáltatásokat is nyújt. A jelenleg létező legkorszerűbb meteorológiai állomás képes lesz akár félóránként a látogatók mobiltelefonjára továbbítani a legfrissebb időjárás jelentést.




A háromezer négyzetméter alapterületű Finn Pavilon. A neve finnül Kirnu, azaz köpü, ami a természetben is megtalálható szikla mélyedés. A Kirnu kelekezéséséről és a finn tervről bővebben a Pavilonok menüpontban olvashat, ugyanitt további fotók találhatók a látványtervről, amit a helyi zsűri ugyancsak lelkesen választott a legjobbnak.




Az Egyesült Államok pavilonja. Az USA magánbefektetők részvételétől tette függővé az Expón való megjelenését. Némi bizonytalankodás után végül aláírták a részvételi megállapodást, és – amint az a képen is látszik – tempósan munkához is láttak.