"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Pavilon használt CD-tokokból

2009. szeptember 8.

(hg.hu) Egyre közeledik a 2010-es sanghaji világkiállítás, így mind több és több pavilonterv lát napvilágot. A legújabb gyöngyszem a közös sanghaji pavilon, amely nem másból, mint használt polikarbonát CD-tokokból épül fel. A pekingi Atelier Feichang Jianzhou tervezte látványos épület fala a műanyag CD-tokokból összeállított rudakból áll majd; használat után ezek szétszedhetők és újrahasznosíthatók.

Az épület az újrahasznosított építőanyagok nagymértékű használata mellett azonban más módon is eleget tesz a fenntarthatóság követelményeinek. A tetőn 1600 négyzetméter alapterületű napkollektor lesz majd. A műanyag falba beépített LED fényforrások segítségével látványos fényhatások hozhatók majd létre, de a közönség elkápráztatását szolgálja majd a belső térben kialakított ködképző berendezés is, amellyel kissé álomszerű jelleget lehet adni a pavilonnak. A köd és a pavilonban felhasznált víz egy része az összegyűjtött esővízből származik majd.

A 2010-es sanghaji expo gazdag tárháza lesz a fenntarthatóság jegyében épült és látványos zöld megoldásokat felvonultató épületeknek.

Forrás: www.hg.hu