"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Drákói ebrendelet Shanghaiban

2009. augusztus 18.

Egyre szigorúbbak az ebtartás szabályai Shanghaiban a 2010 - es Világkiállítás közeledtével. Az új szabályozás nem csak azt határozza meg, hol sétáltathatók a négylábúak, hanem a többi közt azt is, mekkorák lehetnek a kutyák és milyen büntetés vár a gazdikra, ha nem takarítanak el kedvencük után a köztereken.

Azt is meghatározzák, hová mehetnek be az ölebek. A négylábúakat kitiltják az élelmiszerboltokból, nem használhatják a tömegközlekedést és a bevásárlóközpontokba sem tehetik be a mancsukat. Az agresszívebb fajtáknak pedig még a belvárost is el kell kerülniük.

A szabályozás betartására a kutya - őrjárat hivatott, amelynek tagjai már járják az utcákat és begyűjtik a gazdátlan ebeket, emellett ellenőrzik, hogy valóban egy kutyát tartanak - e az emberek háztartásonként, ahogy azt a szabályozás előírja.

Shanghaiban rohamosan nő a kutyák száma. A város jómódú polgárai 164.000 kutyát jelentettek be a hatóságnál tavaly. Nem egy eb értéke elérte a 300 amerikai dollárt is. A kutyák Los Angelesből eredő táskában cipelésének divatos szokása elérte Shanghai - t is, és valóságos státusz szimbólummá vált. A fiatal lányok és a nagymama korú hölgyek egyaránt ölebet hordanak méregdrága táskájukban.

Mindeközben évente több, mint tízezer kutyaharapást jelentenek évente, részben ez indokolta a szabályozás újra gondolását. A legutóbbi, 1993 - ban megalkotott ebrendelet ugyanis a modern élet kihívásaira már nem ad megfelelő válaszokat. A veszettséggel való megbetegedések száma szintén növekszik Kínában.

A szabályozás még nem teljes. Arról például még vitatkoznak, ki a felelős az idegeneken ejtett harapásokért.

Forrás: thefastertimes.com