"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Fotópályázat mindenkinek

2009. augusztus 17.

Újabb fotópályázatot hirdettek a 2010 – es Shanghai Világkiállítás szervezői. Ezúttal öt kategóriában vihetik haza az egyenként 2000 yuan (56.886 Ft) értékű díjakat, amelyeket a város és az Expo fényképezésével nyerhetnek meg.

A Világkiállítás szervezői, a Shanghai Kulturális, Rádió, TV és Filmügyi Hivatallal egyetemben ’Expo Imressions’(Benyomások a Világkiállításról) néven városszerte meghirdette a fényképész verseny második szakaszát.

A városban élő kínaiak úgy vehetnek részt a versenyben, hogy november végéig feltöltik fotóikat a www.shimage2010.com weboldalra. A külföldiek a kínai nyelvű shimage2010@sina.com oldalra küldhetik képeiket. A főoldal kínai nyelvű, azonban elérhető róla az angol nyelvű változat is. A fotók témája lehet a Világkiállítás területe, különböző kulturális események vagy az emberek hétköznapi élete a városban.

Az Expo területén is biztatják majd a résztvevőket a nevezésre. Öt fődíjat és 100 különdíjat osztanak ki. A legjobb öt alkotás készítőjét egyenként 2.000 yuannal jutalmazzák, a 100 kiemelkedő fotós pedig dicsérő díszoklevelet kap.

A verseny tavaly decembertől februárig tartó első szakaszának öt shanghai lakos – köztük egy 15 éves lány - lett a nyertese. Akkor több mint ezren versengtek.

Shen Pingru, harmadéves középiskolás, a Shanghai Fényképész Szövetség tagja ’Az Expo varázsa’ című, három fotóból álló sorozatával nyerte meg díját. A képek a Kína Pavilonon dolgozó munkásokat ábrázolják. „Szerintem a munkások a legnagyszerűbbek, hiszen ők építik ezt a lenyűgöző kiállítást” – fogalmazott a diáklány.

A többi kiemelkedő munka közt van egy Haibao – val pózoló gyerekeket ábrázoló fotó, amelyet egy középiskolai zenetanár készített, egy 58 éve fényképész felhőkarcolókat ábrázoló munkája, valamint egy 57 éves professzor „együttműködés” című, sportjátékhoz rohanó gyerekcsapatot ábrázoló képe. A fotók a www.shimage2010.com oldalon tekinthetők meg.

A verseny harmadik szakasza jövő év végén kezdődik és 2011 – ig tart.

Forrás: www.shanghaidaily.com