"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Karrier Shanghaiban - 2. rész

2009. július 28.

(folytatás) A két ország közötti hatórás időeltolódás miatt Liunak éjfélkor kell kelnie, hogy kommunikálhasson a kínai újságírókkal. „Ennek ellenére igazán élvezem ezt a munkát” – mondta Liu.

A kínai származású ausztrál Angela Yuan Liuhoz hasonló lépésre szánta el magát, amikor otthagyta a Shanghai URBN hotelben betöltött vezető pozícióját, hogy az ausztrál pavilonban dolgozhasson. Ő központi szervezeti igazgatói pozíciót kapott. „Ez olyasmi, ami határozottan segíti jövőbeni karrieremet” – indokolta döntését Angela.

Angela teljes munkaidőben dolgozik majd a Világkiállítás ideje alatt és koordinálja az ausztrál személyzet munkáját, biztosítva ezzel a látogatók legjobb kiszolgálását.

„Az ausztrál szervezeti igazgatói poszt a vendéglátás irányításának legmagasabb szakmai szintjét jelenti, és ez pontosan az, aminek a része akartam lenni” – tette hozzá Angela.

Értékes tapasztalat

A Világkiállításon való munka fantasztikus és értékes tapasztalatot jelent, amellett, hogy a munka ideiglenes. A májustól októberig tartó esemény 184 napos.

„Jobban kedvelem, ha hosszú távú vagy állandó megbízatás keretében fejleszthetem a karrierem.” – állítja Li Yizheng, a Shanghai Külkereskedelmi Intézet végzőse, aki egy kormány ügynökség gyakornokaként dolgozik Shanghaiban. Amennyiben az Expon vállalna munkát, az esemény után újra állás után kellene néznie.

Juliane Barnikol, a németországi Kölni Egyetem másoddiplomása, akinek Kelet – Ázsia és Kína a szakterülete, eltérő véleményen van. Ő a német pavilon igazgatójának asszisztense. Ez az első munkahelye, mióta befejezte tanulmányait.

„Nem foglalkoztat ez a kérdés” – állítja. „Pályakezdőként teljesen természetes, ha egyik munka jön a másik után egy – két évig. Elfoglaltnak lenni sokkal jobb, mint tétlenül állni” – fogalmazott.

Julienne interjúztatja a német pavilon munkaköreire pályázókat, intézi az Expo csapat adminisztrációját, valamint előkészíti a Shanghai utakat. Ő pozitív kihívásként jellemzi munkáját, amelyben sok új feladattal találkozik és minden nap izgalmas.

„A végzősöknek meg kellene ragadniuk a Világkiállítás nyújtotta lehetőségeket” – mondta Zhuang Meichun, a Shanghai Idegenforgalmi Szolgálatának igazgatóhelyettese. „A jövőben talán más munkájuk lesz, de ez fantasztikus kezdet és a karrierjük fénypontja lehet. Zhuang a Shanghai Világkiállítás szervezőivel együtt dolgozik 130 helybeli frissen végzett egyetemista felvételén. 28 különböző területen foglalkoztatják majd őket, beleértve a titkárságokat, a menedzsment és marketing területeit, a szervezeti ügyeket, a jogi szolgáltatásokat és az ügyfélkapcsolatokat. Az Expo hivatalában, a nemzeti pavilonokban vagy kormányzati intézményekben dolgoznak majd a Világkiállítás területén.

„A jelentkezőknek nem kell aggódniuk a munka elvesztése miatt, amikor véget ér a rendezvény, mivel a Világkiállításon szerzett tapasztalatok birtokában könnyebben találhatnak majd munkát” – fejtegette Zhuang. „Azoknak, akik a Világkiállításon szeretnének munkát vállalni, kiegyensúlyozott kisugárzásúaknak kell lenniük, akik készek arra, hogy bármikor a látogatóknak szenteljék az idejüket, hiszen annak az országnak a nagykövetei lesznek, amelyiknek dolgoznak” – javasolta Zhuang.

Forrás: shanghaidaily.com