"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Karrier Shanghaiban - 2. rész - 1. rész

2009. július 27.

Liu Shenjun a németországi Bochum Egyetemen végzett, majd a német Nortwest televíziónál dolgozott szerkesztőként, valamint egy televíziós szappanopera forgatókönyvírója volt. Februárban azonban feladta munkáját, hogy a Shanghai Világkiállítás német pavilonján dolgozzon.

„Nem érdekel, hogy a hat hónapig tartó Expo után elveszíthetem az állásomat, mivel kicsi az esély arra, hogy Kína Jilin tartományából egy nő részt vehet egy olyan jelentőségteljes eseményen, mint amilyen a Világkiállítás” – mondta Liu.

Ő az első olyan munkatárs, akit a német pavilon számára toboroztak, és most a német Expo csapatban dolgozik média asszisztensként Kölnben.

Kulcsszavak

Liu folyamatosan pályázott a német pozíciókra, mióta a barátaitól hallott erről. Mint mondta, két kulcsszó vonzotta igazán: a Kína és a Világkiállítás.

A jövő évi Shanghai Világkiállítás nem csak arra ad lehetőséget az embereknek, hogy megtekintsék a csaknem 200 kiállító ország pavilonját, hanem arra is, hogy ezekkel az országokkal kapcsolatos munkatapasztalatot szerezhessenek.

A mintegy tíz nemzeti pavilon elindította nemzetközi tehetségkutató programját. A pavilon működtetéséhez és a látogatók fogadásához keresnek embereket. Egyenként 100 és 500 közötti pozícióra keresnek munkatársakat a pavilonok változatos munkakörökben az igazgatótól egészen a sofőrökig.

Németország jelentős, havi 1200 eurós fizetéssel csábítja a 450 munkavállalót. Ausztrália 180 munkakörre, köztük két igazgatói pozícióra várja a jelentkezőket. Svájc csak pincéreket keres az éttermei számára.

Japán és Finnország idegenvezetőket keres. Franciaország és Spanyolország is hamarosan közzéteszi a toborzási feltételeit. Valamennyi pozíció esetében közös elvárás a nyelvismeret.

A folyékony kínai nyelvtudás a legtöbb pavilon esetében elvárás, tekintettel arra, hogy a várakozások szerint a Világkiállítás látogatóinak 95% - a kínai lesz. Valamennyi munkakörre egyaránt pályázhatnak kínaiak és külföldiek.

Az Expón körülbelül 36 önálló pavilont építenek fel, vagyis a 2010 – es eseményre több mint 3000 pozíció válik elérhetővé.

Miközben Marion Conrady, a német pavilon sajtófőnökének asszisztenseként dolgozik, Liu napi feladatai közé tartozik a havi kétnyelvű hírlevél előkészítése és ő tartja a kapcsolatot azokkal az újságírókkal, akik be akarnak számolni a Németország Expón való bemutatkozásáról.

Ha szeretne többet megtudni Liu munkájáról és a Világkiállítással kapcsolatos karrier lehetőségekről, térjen vissza holnap is, cikkünket folytatjuk.

Forrás: shanghaidaily.com