"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Luxemburg:„Erdő és erőd” 1.rész

2009. július 23.

„Erdő és erőd” az Európa zöld szíveként ismert apró ország, Luxemburg pavilonjának témája, amit kétrészes cikksorozatban mutatjuk be.

A jeles alkalomból különleges Expo bélyegsorozatot is nyomnak - jelentette be Yang Jian. Bár Luxemburg mindössze feleakkora, mint Shanghai, fontos szerepet tölt be Nyugat – Európában, emellett a turisták körében is népszerű.

Európa apró zöld szíve birodalmi erődjeivel, békés szőlőskertjeivel és zöld erdőivel varázsolja el a látogatókat – mindezt egy 3000 négyzetméteres alapterületű pavilonba
sűrítve a 2010 – es Shanghai Világkiállításon.

A pavilonban Luxemburg egyaránt bemutatja méltóságteljes, ősi karakterét, modern technológiáját, mindezt klasszikus kínai érzékenységgel. A becslések szerint a költségek 9 millió amerikai dollárra (kb. 1,728 milliárd Ft) rúgnak.

A pavilon témájának ötlete a Luxemburg szót jelképező három kínai írásjegy értelmezéséből ered: lou sen bao: "ház/tároló", "erdő/sűrű", "erőd/vár".

Az egyedülálló látványt nyújtó pavilon nem pusztán bemutatja Luxemburgot, mint Európa zöld szívét, hanem megtestesíti a Világkiállítás „Jobb város, jobb élet” – mottóját is – mondta Thomas Rohdewald, a pavilon igazgatója.

A tizenöt méter magas acél, fa és üveg szerkezet egy középkori tornyokkal körülvett, nyitott erőd, amit egy nagy szőlőskert vesz körül. A hatalmas ki – és bejáratok biztosítják a látogatók kényelmét és folyamatos áramlását. A nyitottság érzetét tovább növeli, hogy a külső falakat kínai írásjegyeket ábrázoló áttetsző panelekkel borítják.

Luxemburg hangsúlyozza a pavilon megépítésének környezetbarát jellegét. Az épület energia hatékony lesz és megújuló energiaforrásokkal működtetik.

„Valamennyi anyag újrahasznosítahó” – mondta Francois Valentiní, a pavilon főépítésze. Ha kíváncsi, mi lesz a menü a pavilon éttermében, vagy éppen milyen lesz a különleges, kifejezetten a Világkiállításra készülő luxemburgi bélyeg, térjen vissza holnap is, cikkünket folytatjuk.

Forrás:english.eastday.com