"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Taiwan: lámpások és tükröződés

2009. július 22.

Szerencsehozó lámpásokat röptethetnek a látogatók Taiwan pavilonjában. A szigetre jellemző hagyományok bemutatása mellett a 2010 –es Shanghai Világkiállításra épülő pavilonban gyönyörű tavaik és hegyeik is megtekinthetők.

A kedden az expo szervezőivel aláírt megállapodás értelmében a Taipei World Trade Center (Taipei Világkereskedelmi Központ) a felelős a Taiwan Pavilon megépítéséért. Ezzel együtt leleplezték a pavilon látványtervét, ami egy 658 négyzetméter területű, átlátszó kocka lesz, egy hatalmas gömbbel a közepén.

A kiállítás témája: hegyek, víz, szív és fény. A pavilonban bemutatják a sziget természetes képét, nyitott szívű népét és hagyományos kultúráját – nyilatkozta a szerdai Shanghai Daily – nek C. Y. Lee, a pavilon tervezője, akinek nevéhez fűződik a Taipei 101, a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójának megépítése.

A pavilon bemutatja Taipei városát, mint olyan várost, ami természetes életmódjával teszi kényelmessé lakóinak életét – mondta Lee, utalva a Shanghai Világkiállítás „Jobb város, jobb élet” mottójára.

A pavilon meghatározó anyaga az acél és az üveg. A homlokzatra a sziget Morrison és Ali hegyeit festik.

A 12 méter átmérőjű gömb színházteremnek ad otthont, ahol egy négy perces filmet mutatnak be a taiwani kultúráról és tájakról. A gömb képernyőként is szolgál majd, a rá vetített képeket sugározza. A gömböt emellett vízfelület fölé függesztik, ami ugyancsak visszatükrözi a gömbön megjelenő képeket.

A látogatók részt vehetnek egy multimédiás lámparöptetésben a medence felett. Az öt perces szertartást folyamatosan bemutatják a Világkiállítás ideje alatt.

A 4,58 millió amerikai dollár (kb. 879 millió Ft) költségvetésből épülő pavilon szerkezeti munkálatai jövő hónapban kezdődnek.

Forrás: news.xinhuanet.com