"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Spanyol pavilon - 3. rész

2009. július 16.

2008-ban 60 millió turista látogatott Spanyolországba, közülük mindössze 50.000 volt kínai. Spanyolország bízik abban, hogy a Shanghai Világkiállításnak köszönhetően emelkedik az országba érkező kínai utazók száma.

Ami az üzleti szférát illeti, az elmúlt években fejlődött a két ország közötti kereskedelem. Számokban kifejezve: a kínai import a 2004 – es 7,2 millió amerikai dolláros kereskedéshez képest 2008 októberében már 22,7 millió amerikai dollárra nőtt. Napjainkban Kína Spanyolország hatodik legfontosabb kereskedelmi partnere főként a telekommunikáció, a pénzügyek és a megújuló energiaforrások területén. A spanyol export Kína felé 20%-kal növekedett: 2007 – ben 2,065 millió euró volt a forgalom az előző évi 1,722 millió euróhoz képest.

A közelmúltban Wen Jiabao kínai miniszterelnök kijelentette: Spanyolország Kína legkecsegtetőbb és legmegbízhatóbb partnere Európában.

Emellett a három tematikus Expo pavilon tervezésére kiválasztott cégek egyike spanyol. Az INGENIAqed névre hallgató társaság tervezheti a több, mint 14.000 négyzetméter területű Future Paviliont (Jövő Pavilon).

Emellett gyárat alapít Kínában a fémes szilícium előállításában piacvezető spanyol cég, a Ferro Atlantica, ami 1,066 millió amerikai dolláros befektetést jelent. A gyár 5600 új munkahelyet teremt és komoly gazdasági lökést ad Sichuan (Szecsuán) tartománynak.

A vállalat ezen kívül aláírt egy megállapodást egy 144 km hosszú, Chengdu városát és a Jangce- folyó deltájának kikötőit összekötő (Shanghai városa is itt helyezkedik el – a szerk.) autópálya építéséről.

A spanyol cégek pavilonban való részvételéről szóló megállapodásokat még nem véglegesítették, viszont a Shanghai Spanyol Gazdasági és Kereskedelmi Hivatal jelenleg is a konferenciákat és szemináriumokat tart Kínában és Spanyolországban egyaránt, ahol a spanyol cégek előtt népszerűsítik az eseményen való részvételt.

A spanyol pavilonban való megjelenés iránt érdeklődők az empresas@expo-int.com címen jelentkezhetnek.

Spanyolország szeretné kiaknázni a Kína globálisan növekvő gazdasági és politikai kapcsolataiban rejlő lehetőségeket, ezért folyamatosan fejleszti kapcsolatát az ázsiai országgal. A 2010-es Shanghai Világkiállítás ebből a szempontból is mérföldkőnek számít Spanyolország számára, ami egy új kezdetet jelent a két ország együttműködésében.

Forrás: china-breafing.com