"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Szingapúr utazással csalogat

2009. június 8.

Szingapúrba, a „kertek városába” szóló ajándék kirándulásokkal lepi meg a szingapúri pavilon a 2010 – es Shanghai Világkiállítás szerencsés látogatóit – jelentette be az ország idegenforgalmi tanácsának magas rangú tisztviselője vasárnap, a pavilon szerkezet építési munkálatainak megkezdésekor.

A látogatókat az Expo ideje alatt Szingapúrban zajló fesztiválokra és más rangos eseményekre hívják meg, köztük a városállam 45 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepségre, és a Forma 1 szingapúri nagydíjára, melyet egy szeptemberi éjjelen tartanak.

A szingapúri idegenforgalmi tanács várakozásai szerint az akció vonzza majd a látogatókat – mondta Koh Boon Wee, a tanács kínai tagozatának területi igazgatója.

A tanács új utazási csomagokat is bemutat, mint például az egyhetes országtúrákat, a megszokott „Szingapúr-Malajzia-Thaiföld” csomag helyett. Koh Boon Wee hozzátette: az ország szeretné kihasználni az Expo nyújtotta lehetőségeket a gazdasági válság sújtotta turizmus fellendítésére.

Szingapúr miniszterelnöke, Lee Hsien Loong - aki szintén részt vett az első kapavágás alkalmából tartott ceremónián – egy különleges, a szingapúri nemzeti park által a 2010 – es Világkiállítás számára nemesített orchideát ajándékozott Yang Xiong Shanghai alpolgármesternek. A Shanghai – Szingapúr szimfónia névet viselő orchidea a szingapúri pavilon egyik fénypontja lesz.

A pavilon Szingapúr legnagyobb teljesítménye lesz, amit világkiállításokon valaha kifejtett – mondta Lee. Az ország képviselői elhárították a pavilon költségvetését firtató kérdéseket, annyit azonban elárultak: háromszor annyit költenek a Shanghai megjelenésre, mint 2005 – ben az Aichi Expón.

Lee kifejtette: Szingapúr továbbra is részt kíván venni Kína jövőbeli fejlesztésében, és hisz abban, hogy Kína minden más országnál korábban magához tér a világgazdasági válság okozta sokkból, és segíti a többi ázsiai gazdaság felemelkedését is.

A három emeletes, zenegépet formázó pavilon témája: „városi szimfónia”. Az alumínium homlokzatra híres szingapúri épületek képét festik. A pavilon belsejében Szingapúr a városfejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatát osztja meg a látogatókkal, és azt a tudást, ami lehetővé tette, hogy a várost egy hatalmas kertté tegyék – mondta Sauhoong Lim, a pavilon szervezőbizottságának elnöke.

A zene a 3000 négyzetméteres pavilon alapeleme lesz. Az itt kiállított tárgyak csaknem mindegyike zenélni kezd majd, amikor a látogatók megközelítik – fűzte hozzá Lim.

Forrás: Shanghai Daily