"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Civilek a Sanghaji Expó sikeréért

2009. május 31.

(CRI) Már kevesebb, mint egy év van hátra a Sanghaji Világkiállítás megnyitásáig. Május elsején hivatalosan is megindult az expón dolgozó önkéntesek felvétele. Eddig több mint százezer ember jelentkezett, köztük férfiak, nők, idősek és fiatalok.

A tájékoztatás szerint az önkéntesek többsége fiatal diák lesz. A sanghaji gyermekek és fiatalok alapja 3000 kérdőívet küldött ki 13-35 éves sanghaji fiataloknak, akiknek 92%-ea hajlandó önkéntesként szolgálni a Sanghaji Expón. Ye Xiaocheng, a kettes számú sanghaji ipari egyetem hallgatója nagy figyelemmel kíséri a fejleményeket és reméli, hogy önkéntesként majd ott lehet.

„Izgatott vagyok, mert hozzá szeretnék járulni az expó megrendezéséhez. Az egyetemen is szoktam vállalni önkéntes feladatokat, hogy ezzel jó alapot teremtsek az expó szolgálatára. Most folyik az önkéntesek felvétele és biztos nagy verseny lesz. Ezért igyekszem tovább bővíteni a képességeimet.

A tervnek megfelelően 170 ezer olyan önkéntest fognak felvenni, akik információval látják majd el a turistákat, a vállalatokat és a sajtót, valamint segítenek a mozgáskorlátozottaknak, és tolmácsolnak. Wang Zhongwei, a Sanghaji Világkiállítás szervező munkacsoportjának vezetője abbéli reményének adott hangot, hogy a sanghaji polgárok összefogva törekszenek majd egy gyönyörű expó megrendezésére.

„A világon élő emberek álma és bölcsessége kerül bemutatásra Sanghajban, mi,közben a sanghaji polgárok és a város a világ figyelmének fókuszában lesz."

Wang tájékoztatása szerint a 170 ezer önkéntesen kívül több millió átlagember szolgálja a rendes, tiszta, biztonságos és harmonikus Sanghaj várost.

Yang Cunyi például egy 82 éves idős férfi, aki eddigi életét Sanghajban töltötte. Mindennap kimegy az utcára, majd lefényképezi az általa rendetlennek, szabálytalannak tartott dolgokat és helyeket, majd a fényképeket megmutatja az illetékes szerveknek, amikkel együtt keres megoldást.

„Szem előtt tartjuk az expó témáját, azaz: a városok szebbé teszik az életet! A környezetnek szépnek kell lennie, tisztának, a polgároknak udvariasaknak. Az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Szervezet konferenciájának megrendezése jól sikerült volt Sanghajban, ezért abban bízom, hogy a jövőbeli expó is sikeres lesz."

Yang elmondta, hogy mindennap számolja: mennyi idő van még hátra a kiállítás megnyitásáig. Most, hogy kevesebb, mint egy év, még több erőfeszítést tesz arra, hogy majd a legszebb Sanghajt láthassák a bel- és külföldi turisták.

„Az expó idején 70 millió kínai és 3 millió külföldi jön majd Sanghajba. Nekünk, sanghajiaknak, mosolyogva kell üdvözülnünk a vendégeket."

"A világ a szemed előtt, és mi itt állunk melletted"- szól a Sanghaji Expó szlogenje. Az idősek határozottságának és a fiatalok lelkesedésének köszönhetően bízunk abban, hogy a vendégeink egyszerre érezhetik majd a modern megújulás fontosságát és a sanghajiak vendégszeretetét.

Source: hungarian.cri.cn