"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Belgium és a zöld gazdaság

2009. május 19.

„A 2010-es Shanghai Világkiállításon való részvétel rendkívül fontos Belgium számára” – mondta Vincent Van Quickenborne belga gazdasági miniszter hétfőn Brüsszelben.

A belga pavilon terveit leleplező ünnepségen tartott beszédében Van Quickenborne kifejtette: a jövő év május elsején kezdődő világkiállítás egyedülálló lehetőséget teremt Belgium számára a „Jobb város, Jobb élet” koncepció kifejezésére valamint az ország innovatív fejlesztéseinek bemutatására, amelyek azokra a kihívásokra válaszolnak, amelyekkel napjainkban az emberiségnek szembe kell néznie.

„Nekünk és az Európai Uniónak egyaránt fontos az Expón való részvétel” – erősítette meg a miniszter. Hozzátette: bízik abban, hogy a pavilon tovább erősíti Belgium „Európa szíve” imázsát. Az 5250 négyzetméteres pavilon 1000 négyzetméterét az Európai Bizottság, a 27 uniós tagállam végrehajtó szerve használja majd.

A belga pavilon a zöld gazdaság koncepciót hangsúlyozza. A pavilon étterme zéró káros anyag kibocsátású lesz. Emellett energiatakarékos, környezetbarát technológiákat és termékeket, valamint elektromos autókat is bemutatnak.

„Le lesznek nyűgözve mindattól, amit a jövő számára tartogatunk” – mondta a miniszter, aki reményét fejezte ki: bízik abban, hogy a kínai látogatók a belga pavilon után Belgiumba is ellátogatnak, ahol megkóstolhatják a világhírű sört és csokoládét.

Leo Delcroix, Belgium 2010-es Shanghai Világkiállításon való megjelenésért felelős megbízottja elmondta, hogy a pavilon külső megjelenését a neuronok ihlették. Egyedülálló formája hatással van a szemlélőre, emellett Belgium kulturális sokszínűséget támogató tradíciójára is utal.

Hozzátette: a pavilon főként újrahasznosítható anyagokból épül meg, ezzel is hangsúlyozva Belgium környezettel való harmonikus együttélésére vonatkozó célkitűzését. A pavilon legfőbb részeinek építését még idén befejezik.

Forrás: Xinhua